MotorBike.gr

Ανάκληση Triumph Tiger Sport 660, Τrident 660: Κίνδυνος από το πιρούνι

29/02/2024

Aνάκληση για λόγους ασφαλείας

Ανάκληση κάνει η βρετανική εταιρία στα Triumph Trident 660 και Tiger Sport 660 που κατασκευάστηκαν το 2022, για έναν λόγο που δεν έχουμε ξανακούσει: ξεβιδώνονται και πιθανά να φύγουν από τα πιρούνια οι ανώτερες τάπες συγκράτησής τους στην επάνω πλάκα!

Η βιδωτή σύνδεση των ταπών του πιρουνιού μπορεί να χαλαρώσει, επομένως η σύσφιξη του τηλεσκοπικού πιρουνιού στην επάνω πλάκα δεν είναι εγγυημένη.

Πρόκειται για ένα κρίσιμο σημείο ανάκλησης, επειδή τα ανώτερα καπάκια στερέωσης του ανάποδου τηλεσκοπικού πιρουνιού είναι ελαφρώς μικρότερα, με αποτέλεσμα η βιδωτή τους σύνδεση να μπορεί να χαλαρώσει.

Εάν οι τάπες χαλαρώσουν η μοτοσυκλέτα θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί κατά την οδήγηση και υπάρχει κίνδυνος πτώσης.

Η ανάκληση ξεκίνησε από την Κίνα, πέρασε στις ΗΠΑ και τώρα φτάνει στην Ευρώπη και την Ελλάδα, όπου οι ιδιοκτήτες θα ειδοποιηθούν από την αντιπροσωπεία.

Το πρώτο μοντέλο που ανακαλείται είναι το Trident 660, το οποίο είναι ένα γυμνό μοντέλο με τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 81 ίππων της Triumph.

Οι μοτοσυκλέτες που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι οι Triumph Tiger Sport 660 παραγωγής 2022, από 5 Μαΐου έως 24 Μαΐου.

Το δεύτερο μοντέλο που ανακαλείται είναι το Tiger Sport 660, ένα crossover sport touring μοντέλο με τον ίδιο τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 81 ίππων της Trident. Οι μοτοσυκλέτες τις οποίες αφορά η ανάκληση έχουν κατασκευαστεί από τις 5 Μαΐου, έως τις 24 Μαΐου 2022.

Για το αν η μοτοσυκλέτα ανακαλείται ή όχι, ελέγχεται ο αριθμός αναγνώρισης οχήματος (VIN) και η αντικατάσταση/επισκευή γίνεται από την Triumph χωρίς χρέωση φυσικά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ελληνική αντιπροσωπεία της Triumph.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!