MotorBike.gr

ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ x 4 στην Ελλάδα: KTM, Yamaha, Benelli, Indian

12/02/2019

 Τέσσερις ανακλήσεις

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοίνωσε πρόσφατα τέσσερις ανακλήσεις: τη μια για ντεπόζιτο, τη δεύτερη για διακόπτη σταντ, την τρίτη για τρόμπα φρένου και την τελευταία για σύστημα keyless, που μπορεί να εκκινήσει απροειδοποίητα τον κινητήρα! Ποια ανάκληση αφορά σε ποια εταιρία και σε ποια μοτοσυκλέτα… διαβάστε παρακάτω.

Το ελάττωμα στο ντεπόζιτο – στις κολλήσεις του πιο συγκεκριμένα – αφορά στο KTM 1290 Super Adventure και αφορά σε 54 μοτοσικλέτες, παραγωγής 2015 και 2016. Κατά την παραγωγική διαδικασία του ρεζερβουάρ καυσίμου παρατηρήθηκαν μη συμμορφώσεις στην διαδικασία της κόλησης της “ραφής”, κι έτσι κοντά στην περιοχή της σέλας ενδέχεται να υπάρχει διαρροή καυσίμου.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

KTM 1290 Super Adventure

Οι ιδιοκτήτες των παραπάνω μοτοσυκλετών θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, email και τηλεφωνικά ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργείων μοτοσικλετών ΚΤΜ σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να γίνει τροποποίηση του ρεζερβουάρ καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και διευκρινίσεις δίνονται από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας KΤΜ South East Europe SA, στο τηλέφωνο 210 55 40 640 ή στο email: [email protected]

Η δεύτερη ανάκληση έρχεται από τη Yamaha και την αντιπροσωπεία Μοτοδυναμική, που σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης Yamaha YZF-R125 και αυτή μέσω της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

Yamaha YZF-R 125

Αυτή τη φορά η ανάκληση αφορά σαφώς περισσότερες μοτοσυκλέτες, περίπου 400, κατασκευής 2008 – 2011, στις οποίες υπάρχει ενδεχόμενο να λασκάρουν οι βίδες στήριξης του διακόπτη ασφαλείας του πλάγιου στάντ, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η λειτουργία του συστήματος. Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι να ξεκινήσει και να κινηθεί κάποιος με ανοικτό το πλάγιο στάντ, κινδυνεύοντας να πέσει.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μοτοσυκλετών, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου Yamaha σε όλη την Ελλάδα, για να τοποθετηθεί ένα βελτιωμένο σετ στήριξης του διακόπτη σταντ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293595, 561 (Ν. Λάριος, Α. Κοσκινάς).

Η επόμενη ανάκληση αφορά στα Benelli TRK 502 και Benelli Leoncino 500 για πιθανή αναποτελεσµατικότητα της τρόμπας των μπροστινών δίσκων.

Benelli Leoncino 500

Τα Benelli TRK 502 και Benelli Leoncino 500 του 2017, με τύπο/αριθµό µοντέλου: EC και Αριθµούς Έγκρισης Τύπου: e13*168/2013*00200*01 (Leoncino 500) και e13*168/2013*00123*01 (TRK 502)

Η ανάκληση γίνεται για πιθανή αναποτελεσµατικότητα της τρόμπας των δύο μπροστινών δισκόφρενων, κάτω από συνθήκες υπερβολικής χρήσης. Αυτό µπορεί να προκαλέσει αύξηση της απόστασης φρεναρίσµατος.

Benelli TRK 502

Η ανάκληση έχει ολοκληρωθεί ήδη και αφορούσε 9 µοτοσυκλέτες, οι ιδιοκτήτες των οποίων ενημερώθηκαν µε ηλεκτρονική αλληλογραφία, συστηµένη επιστολή και τηλεφωνικά.

Τέλος η αντιπροσωπεία των μοτοσυκλετών Indian ανακοίνωσε ανάκληση 7 μοτοσυκλετών παραγωγής από 20/04/2017 μέχρι 17/11/2017, καθώς κάποιες από αυτές που χρησιμοποιούσαν keyless σύστημα υπήρχε περίπτωση να εκκινήσουν τον κινητήρα από μόνες τους.

Αιτία για την μη ηθελημένη εκκίνηση είναι η οξείδωση που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα στον κεντρικό διακόπτη και αν το smart key της μοτοσυκλέτας βρεθεί σε κοντινή απόσταση, τότε ο κινητήρας πιθανώς να πάρει μπροστά.

Indian Chief

Τα μοντέλα που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι τα εξής: Chief, Chief Classic, Chief Dark Horse, Chief Vintage, Chieftain, Chieftain Classic, Chieftain Dark Horse, Chieftain Elite, Chieftain Limited, Springfield, & Springfield Dark Horse. Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία των Indian Motorcycles στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες των μοτοσυκλετών έχουν ενημερωθεί.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!