MotorBike.gr

ΑΥΣΤΡΙΑ: Απαράδεκτες απαγορεύσεις κυκλοφορίας μοτοσυκλετών

25/06/2020

“Αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, πριν από το “διαίρει και βασίλευε”

Σύσσωμος ο μοτοσυκλετιστικός κόσμος, όπως και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία FEMA, καταδικάζει τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας μοτοσυκλετιστών που επιβλήθηκαν στην περιοχή του Τιρόλο της Αυστρίας.

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη “δίωξη” που εφαρμόστηκε ταχύτατα εναντίον αναβατών της μοτοσυκλέτας και των δύο τροχών γενικότερα. Κι όπως ξέρουμε, στον καιρό της παγκοσμιοποίησης… μια απαγόρευση ακόμα και σε ένα χωριό της Ευρώπης μπορεί τον επόμενο μήνα να βρεθεί έξω από τη δική μας πόρτα.

Νόμοι που εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα και έχουν γίνει συνήθεια, ίσως έχουν έρθει από την Καλιφόρνια της δεκαετίας του ’60! Ή από ένα χωριό της Αυστρίας του 2020…

Καθώς οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας μοτοσυκλετών σε συγκεκριμένες περιοχές (αρχικά) εξακολουθούν να συζητούνται στη Γερμανία, η Αυστρία κινείται αντιδραστικά και απαγορεύει την κυκλοφορία σε συγκεκριμένες διαδρομές για ισχυρές, μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες από τις 10 Ιουνίου.

Η Πανευρωπαϊκή ομοσπονδία μοτοσυκλετιστών FEMA (που αγκαλιάζει τις ευρωπαϊκές οργανώσεις μοτοσυκλετιστών) έχει εκφράσει έντονη κριτική για τα μέτρα που επιβλήθηκαν.

Οι απαγορεύσεις στο Τιρόλο ξεκίνησαν από τις 10 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Οκτωβρίου 2020! Αυτό ισχύει – προς το παρόν – για μοτοσυκλέτες που εκπέμπουν στατικά θόρυβο άνω των 95 ντεσιμπέλ.

Λόγω του ότι συγκεκριμένοι κάτοικοι της περιοχής ενοχλούνται από τις μοτοσυκλέτες και η κυβέρνηση της Αυστρίας “ακούει όλα τα προβλήματα των πολιτών της και σπεύδει να ικανοποιεί τα αιτήματά τους”, οι παρακάτω μοτοσυκλέτες απαγορεύονται από συγκεκριμένες διαδρομές: BMW S 1000 RR, Ducati Multistrada 1260, Harley Dyna Street Bob, Kawasaki Z 900, KTM 890 Duke κ.λπ., με την απειλή προστίμου 220 ευρώ, ενώ η αστυνομία σταματάει τους νεοβαπτισθέντες “παραβάτες” πριν την είσοδο στις συγκεκριμένες διαδρομές με μπλόκο και δίνει εντολή… να γυρίσουν από κει που ήρθαν (όπου εκεί προφανώς οι κάτοικοι δεν ενοχλούνται…).

Η απαγόρευση ισχύει χωρίς εξαίρεση για όλους τους μοτοσυκλετιστές (να και η δημοκρατία!), είτε είναι Αυστριακοί, Γερμανοί, είτε οτιδήποτε άλλο, ισχύει για τους κατοίκους καθώς και για τους ταξιδιώτες ή τους τουρίστες. Αρκεί να είναι μοτοσυκλετιστές, γιατί όλα τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά μπορούν να συνεχίζουν ανενόχλητα να κινούνται και να διασχίζουν την περιοχή!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν λοιπόν εις τας Ευρώπας, αφού επιλεκτικά έχει οριστεί μια συγκεκριμένη περιοχή και έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένη ομάδα πολιτών, λες και πρόκειται για ανεπιθύμητους σε καιρό πολέμου.

Πρόκειται για άλλη μια φορά για προφανή ρατσισμό εναντίον των ανθρώπων των δύο τροχών και όπως μας έχει διδάξει η πείρα, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις των κυβερνώντων καταλήγουν σχεδόν πάντα σε περιορισμό της ελευθερίας (κίνησης-μετακίνησης στην προκειμένη περίπτωση).

Ξεκινούν με μια ομάδα μοτοσυκλετιστών που είναι μειοψηφία (ακριβών μοντέλων επί του προκειμένου) και μετά προχωρούν βήμα-βήμα προς την επίτευξη ενός σχεδίου που είναι απόλυτα δικό τους και εναντιώνεται στο δικό μας.

Αλήθεια να ρωτήσω κάτι; Αν, παραδείγματος χάρη, στην περιοχή που μένω ανεβοκατεβαίνουν την ανηφόρα μπροστά από τα σπίτια μας φορτηγά που γκαζώνουν και κάνουν πολύ θόρυβο, ενοχλούν και μολύνουν τον αέρα μας, μπορούμε σαν γειτονιά να επιτύχουμε την απαγόρευσή τους;

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!