MotorBike.gr

Διεθνείς Εκθέσεις: Η Intermot Κολωνίας επιστρέφει ετήσια το 2024

31/01/2024

Ετήσια έκθεση στην Κολωνία κάθε Δεκέμβριο

Η διεθνής έκθεση μοτοσυκλέτας Intermot στην Κολωνία, που γινόταν κάθε δύο χρόνια (πέφτοντας υποχρεωτικά σε δεύτερη μοίρα), κάνει προσπάθειες να επανέλθει στο διεθνές στερέωμα ισχυρότερη από ποτέ.

Η INTERMOT, η έκθεση μοτοσυκλέτας της Κολωνίας, θα γίνεται πλέον σε ετήσια βάση, μεταφέροντας την ημερομηνία έναρξής της τον μήνα Δεκέμβριο.

Όποιοι ασχολούνται με τον κόσμο της μοτοσυκλέτας γνωρίζουν πως υπάρχουν μία ή δύο βασικές διεθνείς εκθέσεις μοτοσυκλέτας για την ευρωπαϊκή αγορά, ανάλογα με τη χρονιά.

Πρώτα απ ‘όλα, μπορούμε να πούμε ότι η EICMA στο Μιλάνο είναι η βασική και σημαντικότερη έκθεση  που γίνεται κάθε χρόνο, στην οποία οι περισσότεροι κατασκευαστές αποκαλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του οπλοστασίου τους.

Ωστόσο, κάθε δύο χρόνια είχαμε να περιμένουμε και τι θα παρουσιαζόταν στην INTERMOT,  τη μεγάλη διοργάνωση στη γερμανική πόλη της Κολωνίας.

 

Η γερμανική έκθεση μοτοσυκλέτας λάμβανε χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, μια ευκαιρία που εκμεταλλεύονταν ορισμένες μάρκες για να κάνουν προ-παρουσίαση ορισμένων νέων μοντέλων τους πριν από την έκθεση του Μιλάνου. Έτσι γινόταν μέχρι σήμερα.

Η έκδοση INTERMOT 2024 φέρνει σημαντικά νέα, καθώς επιστρέφει σαν ετήσια εκδήλωση και όχι κάθε δύο χρόνια, ενώ επίσης η γερμανική έκθεση θα διεξάγεται στο εξής τον Δεκέμβριο, ξεκινώντας από φέτος κιόλας, μεταξύ 5 και 8 Δεκεμβρίου.

Με αυτή την κίνηση, στόχος είναι να μην συμπίπτει με την EICMA του Μιλάνου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αντίπαλό της και να προσφέρει μια πολύ πιο πολυσύχναστη έκθεση, ξαναδείχνοντας όλα σχεδόν τα νέα προϊόντα που θα έχουν ήδη παρουσιαστεί (στην EICMA), αλλά και με κάποια καινούργια μοντέλα που δεν πρόλαβαν οι κατασκευαστές να παρουσιάσουν στις αρχές Νοεμβρίου στο ιταλικό σαλόνι του Μιλάνου.

Μάλιστα, οι διοργανωτές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την επίσημη παρουσία στην Ιntermot 2024 εταιριών όπως η BMW Motorrad (η οποία μέχρι σήμερα απέφευγε τις εκθέσεις!), η Kawasaki και η Yamaha.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!