MotorBike.gr

Ευρώπη: Iστορική, κοινή ανακοίνωση Μοτοσυκλετιστών – Κατασκευαστών – Αγωνιζόμενων

08/05/2024

Κατασκευαστές-Μοτοσυκλετιστές-Αναβάτες αγώνων, όλοι μαζί για τη μοτοσυκλέτα!

Καταναλωτές και κατασκευαστές συμφώνησαν και ανακοίνωσαν ένα ιστορικό κοινό μανιφέστο για τη μοτοσυκλέτα ενόψει της Ημέρας της Ευρώπης και των επόμενων ευρωπαϊκών εκλογών.

Οι κύριοι οργανισμοί που εκπροσωπούν τόσο τους αναβάτες (κοινούς και αγωνιζόμενους) όσο και τη βιομηχανία μοτοσυκλετών (ACEM, FEMA, FIM) γιορτάζουν από κοινού την Ημέρα της Ευρώπης, ξεκινώντας με ένα μανιφέστο που απευθύνεται στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Καλούν τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να ενσωματώσουν ενεργά τη μοτοσυκλέτα στις προτεραιότητες πολιτικής τους, που θα ξεκινήσει με τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές στις 5-9 Ιουνίου.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση-μανιφέστο: «Ο κλάδος των δύο τροχών συμβάλλει θετικά στην ευρωπαϊκή οικονομία, την κοινωνική ένταξη και την εδαφική συνοχή με περίπου 21,4 δισ. ευρώ στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ και 389.000 θέσεις εργασίας.

Μόνο στην Ευρώπη, υπάρχουν σχεδόν 40 εκατομμύρια σκούτερ, μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα, τρίκυκλα και τετράκυκλα για να υποστηρίξουν μια καθαρή, αποτελεσματική, πρακτική και ευχάριστη εναλλακτική για τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών σε πόλεις και αγροτικές περιοχές.

Η μοτοσυκλέτα (και οι δυο τροχοί γενικότερα) ευθυγραμμίζεται πλήρως με το τρέχον όραμα για την Ευρώπη, θέτοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών μας. Προκειμένου να επωφεληθούν από το πλήρες δυναμικό του κλάδου μας για την επίτευξη τέτοιων φιλόδοξων στόχων, η τρέχουσα ανακοίνωση προσδιορίζει πέντε στρατηγικούς τομείς για την ενίσχυση της περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων αρχών, των χρηστών και της βιομηχανίας μοτοσυκλετών, υποστηρίζοντας παράλληλα τις πολιτικές κινητικότητας και μεταφορών: ασφάλεια, περιβάλλον και βιωσιμότητα, ανταγωνιστικότητα, Ε&Κ , τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον τουρισμό».

 

 

Ως μακροχρόνιοι εταίροι του έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ACEM, η FEMA και η FIM προσβλέπουν στη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου και συνεργασίας με τη νέα πολιτική ηγεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Επιτροπή και το Συμβούλιο.

Σχολιάζοντας το Μανιφέστο, οι εκπρόσωποι των τριών οργανισμών συμφωνούν για το ορόσημο για τον τομέα της μοτοσυκλέτας, συγκεντρώνοντας όλους τους φορείς προς όφελος των ευρωπαίων πολιτών.

Ο Michele Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ACEM, από την πλευρά της Piaggio, δήλωσε: «Αυτό το μανιφέστο παρουσιάζει την κοινωνική και βιομηχανική συμβολή της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη. Ειδικά σε αστικές και περιαστικές περιοχές που συγκεντρώνουν το 75% του πληθυσμού της ΕΕ, τα οχήματα της κατηγορίας L μπορούν να καλύψουν το κενό μεταξύ της ήπιας κινητικότητας, όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο, και της χρήσης αυτοκινήτων, προσφέροντας πολλά οφέλη για τις καθημερινές μετακινήσεις.

 

Μέσω καινοτόμων, βιώσιμων και υψηλής ποιότητας λύσεων μετακίνησης, τα μέλη του ACEM θα συνεχίσουν σταθερά να συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης».

Ο Odd Terje Dovik, Πρόεδρος της FEMA, σχολίασε: «Ελπίζουμε ότι οι νεοεκλεγέντες βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εξετάσουν τις ανάγκες των μοτοσυκλετιστών, ειδικά όσον αφορά την οδική ασφάλεια. Φυσικά, θα είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε συμβουλές και εμπειρογνωμοσύνη όποτε μας χρειαστούν οι ευρωβουλευτές.

 

 

Οι τρεις οργανώσεις μας αντιπροσωπεύουν ολόκληρη την ευρωπαϊκή κοινότητα μοτοσυκλέτας: κατασκευαστές, αναβάτες, αλλά και αγωνιζόμενους. Είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τα κοινά μας συμφέροντα και δικαιώματα”».

Ο Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM δήλωσε: «Η έρευνα έχει δείξει ότι ο αθλητισμός μοτοσυκλέτας είναι βασικός μοχλός του τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η FIM είναι ικανοποιημένη που οι τρεις οργανισμοί μας συγκεντρώθηκαν για να επιστήσουν την προσοχή στη συμβολή του αθλητισμού στην οικονομία των αγροτικών περιοχών. Όχι είναι μόνο οικονομικά σημαντικό, αλλά, όπως δείξαμε στο μανιφέστο/ανακοίνωση, οι αγώνες είναι ζωτικής σημασίας για νέες τεχνολογίες που μπορούν να βελτιώσουν δραστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών της ΕΕ και του ευρύτερου κοινού».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!