MotorBike.gr

ΜV Agusta: Η θρυλική Iταλιάνα πέρασε στην κατοχή της ΚΤΜ

19/03/2024

Η MV Agusta γυρίζει σελίδα!

Η Pierer Mobility AG απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της θρυλικής και Premium ιταλικής εταιρίας μοτοσυκλετών ΜV Agusta και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της!

Το είχαμε προβλέψει στο παρελθόν πως η ΚΤΜ (ιδιοκτησία της Pierer Mobility AG) θα εξαγόραζε την MV Agusta ήδη από τότε που πήρε ένα μικρό κομμάτι μετοχών και τη διάθεση των MV στη Βόρεια Αμερική.

Ο Timur Sardarov, CEO της εταιρίας, ανακοινώνει τώρα την επιτυχή ολοκλήρωση του 5ετούς σχεδίου για την αναζωογόνηση της εταιρίας, αναφέροντας πως ο στόχος του να ενισχύσει την ιστορική ιταλική μάρκα εκπληρώθηκε πλήρως, με αποτέλεσμα τη σταθερότητα και την ουσιαστική πρόοδο για ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα της ιταλικής μοτοβιομηχανίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λήφθηκαν μέτρα για τη σταθεροποίηση της εταιρίας οικονομικά και έγιναν ουσιαστικές βελτιώσεις τόσο στις διαδικασίες όσο και στις μοτοσυκλέτες, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των εργαζομένων στην πόλη του Βαρέζε.

Η εστίαση στην ποιότητα και την αξιοπιστία απέφερε την εδραίωση της φήμης και της αξιοπιστίας της MV Agusta μεταξύ μιας διαρκώς αυξανόμενης παγκόσμιας πελατειακής βάσης.

Ως αποτέλεσμα, η εταιρία βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο για την επίτευξη καθαρών κερδών για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Μόνο το 2023, η MV Agusta παρουσίασε 5 νέα μοντέλα και όλες οι περιορισμένης παραγωγής μοτοσυκλέτες (σπέσιαλ εκδόσεις) εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία τους.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε ένα νέο δίκτυο αντιπροσώπων, ενισχύοντας περαιτέρω την ταυτότητα της μάρκας. Με αυτή την κίνηση, ο αυστριακός όμιλος Pierer Mobility AG επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή του για τη μάρκα από την περιοχή της Schiranna στη Βόρεια Ιταλία, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχυρά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση της οικογένειας Sardarov, η οποία θα διατηρήσει μερίδιο 49,9% της εταιρίας.

Με την ανάληψη της πλειοψηφίας και, τη δέσμευση για την παραμονή του εργοστασίου στην περιοχή και την ευθύνη για τους εργαζομένους, ο Hubert Trunkenpolz, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Pierer Mobility AG, αναλαμβάνει τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου και Προέδρου στη θέση του Timur Sardarov, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι στη διάθεση της εταιρίας ως Αντιπρόεδρος και Σύμβουλος.

Ο Timur Sardarov σχολίασε: «Η MV Agusta ενσαρκώνει το πάθος και μια μοναδική αίσθηση ρομαντισμού που με συνεπήρε, από την πρώτη μέρα. Η προσωπική πρόκληση να βγάλω την εταιρία από την κρίση και να την κατευθύνω προς την επιτυχία μέσω καινοτόμων επιχειρηματικών στρατηγικών, επέκτασης της ομάδας και νέων εξελιγμένων προϊόντων, έχει κατακτηθεί. Είναι τιμή μου να παίζω ρόλο στη διαμόρφωση της κληρονομιάς της MV Agusta”.

“Τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο η εταιρία όσο και εγώ έχουμε εξελιχθεί σημαντικά. Η εξέλιξη και η μεταμόρφωσή μας αποτελεί απόδειξη του ταξιδιού που έχουμε μοιραστεί. Ο χρόνος μου με την MV Agusta ήταν ένα κομβικό κεφάλαιο στη ζωή μου, γεμάτο με αμοιβαίες χαρές και προκλήσεις. Καθώς συνεχίζω να υπηρετώ ως αφοσιωμένος Αντιπρόεδρος, δεσμεύομαι να υποστηρίξω την εταιρία και τη διαρκή επιτυχία της».

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!