MotorBike.gr

Τα τσόπερ των Orange County Choppers ήταν απλά… για τα σκουπίδια

10/06/2024

Άλλο η βιτρίνα, άλλο η πραγματικότητα

Όσοι έβλεπαν την τηλεοπτική σειρά American Chopper στο παρελθόν, σίγουρα θα θυμούνται τον “χαμό” δημιουργικότητας, ιδεών και καυγάδων που γίνονταν μέσα στο συνεργείο των Orange County Choppers. Πού και πού έφτιαχναν και κάποιες “υπερ-σπέσιαλ” μοτοσυκλέτες με εντυπωσιακή όψη, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται… όλα ήταν βιτρίνα και στην ουσία οι μοτοσυκλέτες δεν ήταν λειτουργικές, όπως αποδεικνύει ένα ακόμα βίντεο.

Το American Chopper εμφανίστηκε την εποχή των ριάλιτι και η συγκεκριμένη εκπομπή αφορούσε τις μοτοσυκλέτες, οπότε αποκλείεται να μην την παρακολουθούσαμε.

Αναλογιζόμενοι τη σειρά με τον κόσμο των Orange County Choppers (Discovery Channel 2003-2009), καταλαβαίνουμε πως τελικά όλα ήταν στημένα  και λίγη σχέση είχαν με τις μοτοσυκλέτες, οι οποίες ήταν με λίγα λόγια για γέλια: πανάκριβα κομμάτια φτιαγμένα για φιγούρα αμερικάνικου τύπου που τις περισσότερες φορές δεν λειτουργούσαν καν.

 

Ήταν μοτοσυκλέτες για πελάτες που δεν τους ένοιαζε καθόλου αν θα μπορούσαν να οδηγηθούν ή όχι, ενώ πολλές φορές δεν χρειάστηκε καν να πάρουν μπροστά παρά για μια-δυο φορές.

Ένα καλό παράδειγμα είναι η μοτοσυκλέτα που φτιάχτηκε από τους Orange County Choppers για τη μεγάλη αμερικάνικη ασφαλιστική εταιρία Geico – η βαμμένη φλούο κίτρινο μοτοσυκλέτα με τον θηριώδη V-2 κινητήρα ήταν η “γνωστή” Miss Geico Bike – με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που υποτίθεται ότι απέδιδε 300 ίππους!

 

Φυσικά, αυτό δεν ίσχυε σε καμία περίπτωση, ενώ ο κινητήρας είχε πάρει μπροστά μια-δυο φορές στο ρελαντί και τελικά απέδιδε 132 ίππους.

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε στο YouTube από τους ανθρώπους του καναλιού Bikes and Beards, οι οποίοι την αγόρασαν έναντι ενός μάλλον ευτελούς ποσού.

 

Η μοτοσυκλέτα πουλήθηκε μαζί με ένα μεγάλο κλειστό τρέιλερ (με ένα ρολόι και μια βάρκα… όπως λέει το βίντεο) στην τιμή των μόλις 10.000 ευρώ!

Η μοτοσυκλέτα όταν βγήκε από το συνεργείο των OCC υποτίθεται ότι στοίχιζε 173.000 δολάρια! Για τέτοια απάτη μιλάμε…

Αφού πρώτα προσπάθησαν να τη βάλουν μπροστά και να την οδηγήσουν με πολύ μέτρια αποτελέσματα, μιας και η μοτοσυκλέτα εκτός των άλλων λόγω δομής και γεωμετρίας ήταν απαράδεκτη στο δρόμο, την έστειλαν στον μηχανικό Craig στο κανάλι The Bearded Mechanic.

 

Ο Craig κάνει ό,τι ξέρει και δεν ξέρει για να κάνει τον κινητήρα να λειτουργήσει σωστά.

Η συνέχεια της ξεκαρδιστικής αυτής ιστορίας αμερικανικής απάτης και παράνοιας στα βίντεο που ακολουθούν.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!