MotorBike.gr

Τομ Κρουζ: Μίσιον… Ιμπόσιμπολ! Ο Τομ και η Χάρλεϊ στους Ολυμπιακούς

13/08/2024

… και στη μέση ο Τομ πάνω σε μια μοτοσυκλέτα

Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ Τομ Κρουζ ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι και ο ενδιάμεσος κρίκος του χρίσματος από τη Γαλλία στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, όπου θα γίνουν οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες… πάνω σε μια μοτοσυκλέτα. Και τι μοτοσυκλέτα μάλιστα!

Πόσο αστείο, αλλά ίσως και συμβολικό είναι να προβάλλεις μια αποτυχημένη εμπορικά μοτοσυκλέτα, μιας αυτοκρατορίας που διαρκώς συρρικνώνεται.

Τα πάμπολλα προβλήματα της Harley-Davidson στις ΗΠΑ και τον κόσμο δεν εμπόδισαν τα στελέχη της να παλέψουν “για μια θέση στον ήλιο” της δημοσιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ενός θεσμού που είναι πλέον αμφισβητούμενος από πολύ κόσμο, έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά συνεχίζει να λειτουργεί καλά σαν “δυνατό προϊόν” της κοινωνίας που ζούμε.

Πέφτει η Harley συνολικά, τραγικές οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της LiveWire, αλλά γιατί να μην δοκιμάσουμε ένα ακόμα διαφημιστικό κόλπο στους Ολυμπιακούς;

Ιδού λοιπόν και ο σαφώς “όχι πια τζόβενο” μα συμπαθής Τομ που θέλησε να δείξει πως είναι ακόμα “αμάσητος”, το έχει με τα ραπέλ και τις μοτοσυκλέτες και νά’ τον να οδηγεί και όρθιος στα μαρσπιέ!

Ο Τομ Κρουζ κατέβηκε από την οροφή του Stade de France αναπαράγοντας ένα από τα πιο διάσημα ακροβατικά του: αυτό της εμβληματικής σκηνής του πρώτου, του “καλού” “Mission Impossible”.

Μετά από χειραψία με την Αμερικανίδα αθλήτρια Σιμόν Μπάιλς, ο Τομ πήρε την Ολυμπιακή σημαία και έφυγε από τη σκηνή πάνω σε μια – ηλεκτρική μάλιστα – Harley-Davidson LiveWire S2 Del Mar. Αν ήθελαν σώνει και καλά αμερικάνικη μοτοσυκλέτα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μια Indian, λέμε εμείς…

Η σχέση του δημοφιλούς ηθοποιού με τους δύο τροχούς είναι στενή, ειδικά αν θυμηθούμε τις γνωστές σκηνές στο “Top Gun” – με το θρυλικό Kawasaki Ninja GPz 900R – και το πρόσφατο “Top Gun: Maverick”, καβάλα στο Kawasaki Ninja H2.

Τώρα αν μας εξηγήσει κάποιος τι σχέση έχουν – από πλευράς συμβολισμού – οι Ολυμπιακοί Αγώνες της ειρήνης ανά τον πλανήτη (υποτίθεται…) με τον ‘μάτσο’ σταρ, ο οποίος υποδύεται σε ταινίες τον βετεράνο πιλότο της πολεμικής αεροπορίας, που “διαλύει το σύμπαν και τους σκοτώνει όλους”, παρακαλώ να μας ενημερώσει.

https://www.coloriposto.gr/

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!