MotorBike.gr

BENELLI LEONCINO 500: Ιταλική κλασική φινέτσα

09/02/2018

Ένας, αλλά Λέων

Ένα ιδιαίτερο μοντέλο, το Benelli Leoncino 500, ήρθε στην Ελλάδα έχοντας σαν όπλο μια μοναδική κλασική εμφάνιση που πατάει πάνω στην πολυετή παράδοση της ιταλικής φίρμας.

Θα μπορούσε να είναι απλά ένα νέο μοντέλο, αλλά μέσα από το design του αποπνέει μια πρωτοτυπία, μια αυθεντικότητα, προϊόν της ομάδας σχεδιαστών του Centrostile της Benelli που βρίσκεται στο Pesaro της Ιταλίας.

Το Benelli Leoncino 500 δεν είναι ένα αντίγραφο μιας κλασικής μοτοσικλέτας της Benelli, αλλά μια δουλειά που ξεκινάει από το λευκό χαρτί συνδυάζοντας στοιχεία από διάφορες μοτοσυκλέτες της ιταλικής εταιρίας.

Κινούμενο ανάμεσα σε naked και classic χρησιμοποιεί αρμονικές γραμμές και διακοσμητικά στοιχεία.

Κορυφαία πινελιά, το μεταλλικό λιονταράκι στο μπροστινό φτερό. Ο προβολέας, στρόγγυλος, με μεγάλο κέλυφος, είναι τύπου LED.

Η σέλα με πτυχές βυθίζεται και ανυψώνεται συμπληρώνοντας τις γραμμές της μοτοσικλέτας μέχρι την ουρά.

Η σχεδίαση του ρεζερβουάρ η διχρωμία, τα εμβλήματα και το σχήμα της εξάτμισης “δύο σε μία” ταιριάζουν με την γενική εικόνα, με ισορροπημένες αναλογίες.

Ο κινητήρας του Benelli Leoncino 500 είναι δικύλινδρος, τετράχρονος, με 4 βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο, υδρόψυκτος με δύο εκκεντροφόρους.

Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 48 ίππους στις 8.500 rpm και η μέγιστη ροπή τα 4,6 kg στις 4.500 rpm.

Η τροφοδοσία γίνεται με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου 37 mm, ο συμπλέκτης είναι υγρός και το κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Το πιρούνι μπροστά είναι ανεστραμμένο πιρούνι (upside down) με καλάμια διαμέτρου 50 mm, ενώ η πίσω ανάρτηση διαθέτει ένα υπό γωνία τοποθετημένο αμορτισέρ στο πλάι-δεξιά που είναι ρυθμιζόμενο ως προς την απόσβεση επαναφοράς και την προφόρτιση του ελατηρίου

Τα φρένα μπροστά είναι δύο δισκόφρενα διαμέτρου 320 mm με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων.

Το πίσω φρένο είναι δισκόφρενο διαμέτρου 260 mm, με δαγκάνα δύο εμβόλων και συνεργάζονται και τα δύο με ABS.

Οι ζάντες είναι χυτές αλουμινίου, 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω και φέρουν ελαστικά 110/80 R19-και 150/70 R17 αντίστοιχα.

Η τιμή του Benelli Leoncino 500 έχει ανακοινωθεί από την αντιπροσωπεία στις 6.500 ευρώ χωρίς τέλος ταξινόμησης.

Περισσότερες πληροφορίες: Motoway, Θεσσαλονίκη: Γιαννιτσών 59, 2310 515 557. Αθήνα: Δήμητρας 3, 210.515.64.47- 9  www.benelli-moto.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!