MotorBike.gr

YAMAHA AUTO FABRICA PROTOTYPE 2: Τα βλέπω όλα τριπλά

15/05/2018

Η προσφορά του θεσμού Yamaha Yard Built

Το πλήρες όνομα αυτής της πρωτότυπης κατασκευής είναι Auto Fabrica Yard Built Type 11 Prototype 2 και πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που έχει βασιστεί πάνω σε μια Yamaha XSR900, αλλά πέρα από τη σημαντικότητά της ακόμα πιο μεγάλη σημασία έχει ο θεσμός.

Ο θεσμός έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά από τη Yamaha, σαν μια πρωτοποριακή κίνηση η οποία βρίσκει μιμητές και στις άλλες εταιρίες με το πέρασμα του χρόνου.

Ο διαγωνισμός Yamaha Yard Built έβαζε και βάζει μηχανικούς ανά τον κόσμο να αλλάξουν, να βελτιώσουν, να μετατρέψουν μοτοσυκλέτες της Yamaha βάζοντας το ταλέντο και την φαντασία τους.

Η Auto Fabrica είναι μία από τις πιο εμπνευσμένες ομάδες-εταιρείες κατασκευής custom μοτοσυκλετών της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία συνδυάζει την υπερσύγχρονη σχεδίαση με το κλασικό στυλ.

Η Yamaha επικοινώνησε μαζί της γνωρίζοντας ότι θα παρουσίαζε κάτι μοναδικό με βάση το Yamaha XSR900 παραγωγής, ένα κλασικό μοντέλο Sports Heritage, που επιλέχθηκε ως βάση, χάρη στις δυνατότητες προσαρμογής της και λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα και απόδοση του τρικύλινδρου κινητήρα 847 cc.

Οι συνιδρυτές της Auto Fabrica, Bujar και Gaz Muharremi, συνεργάστηκαν με τον σχεδιαστή και στενό τους φίλο Toby Mellor για να δημιουργήσουν τα σχέδια για το Type 11, Prototype 2.

Η σχεδίαση επικεντρώθηκε στην εξάλειψη των ορίων ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο στυλ.

Μετά από δυο ενδιαφέρουσες προτάσεις των ανθρώπων της Auto Fabrica, με τα Prototype One και Prototype Three, που τράβηξαν το ενδιαφέρον της Yamaha, ήρθε λοιπόν η σειρά του Prototype 2 που πήρε τα στοιχεία από τις δύο πρώτες κατασκευές και τα συνδύασε σε μια μοτοσυκλέτα δρόμου.

Το Prototype 2 κατασκευάστηκε με βάση τη Yamaha XSR900, συνδυάζοντας την μοντέρνα τεχνολογία με την αισθητική γραμμή-σήμα κατατεθέν της Auto Fabrica.

Ο στρογγυλός προβολέας, το εντυπωσιακό τελείωμα-κόψιμο της σέλας, το ντεπόζιτο οβάλ σχήματος και το φινίρισμα σε μεταλλική ασημί βαφή δημιουργούν ένα μοναδικό και παράλληλα κλασικό στυλ πάνω στοPrototype 2.

“Το να παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του έργου ήταν κάτι πραγματικά ξεχωριστό για όλους μας”, σχολίασε ο Antoin Clémot, ο Διευθυντής προϊόντων μοτοσυκλέτας της Yamaha Motor Europe.

“Ξεκίνησε με βάση μια σπουδαία μοτοσυκλέτα και κατέληξε σε δημιουργία που αντιπροσωπεύει απόλυτα το Yard Built της Yamaha. Είναι επίσης συναρπαστικό το γεγονός ότι το Type ΙΙ θα καταλήξει στα χέρια ανθρώπων που λατρεύουν τις μοτοσυκλέτες. Το να γνωρίζουμε ότι αυτή η σπάνια μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορεί στον πραγματικό κόσμο, από άτομα που λατρεύουν τη μοναδική σχεδίαση, είναι κάτι που μας συναρπάζει όλους.”

Η μοτοσυκλέτα θα κυκλοφορήσει σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό, θα πωλείται με την ονομασία Auto Fabrica Type 11, Prototype 2 και θα είναι προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις των αναβατών. Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται ανάμεσα στο καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2018.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!