SuperPapi

KEEWAY RKF 125i: Ήρθε, με τιμή 2.350 ευρώ

04/09/2018

Ένα 125 με τα όλα του… σε τιμή παπιού!

Η πρώτη μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα από την Keeway είναι γεγονός, όπως γεγονός είναι και η νεανική, δυναμική της εμφάνιση. Το Keeway RKF 125i με έντονες γραμμές της σχολής των streetfighter είναι σχεδιασμένο από Ιταλούς σχεδιαστές και αυτό είναι κάτι που φαίνεται.

Μιας και η Keeway είναι, όπως και η Benelli, εταιρία που ανήκει στην κινεζική QJ ήταν οι Ιταλοί σχεδιαστές της Benelli που έβαλαν το χέρι τους για να δημιουργήσουν μια τόσο όμορφη 125 που θα απευθύνεται στους αρχάριους, αλλά και σε αυτούς που έχουν καλό γούστο.

Ο προβολέας είναι μονός και στηρίζεται πάνω στο τιμόνι και καλύπτεται εν μέρει από μια κομψή, αιχμηρή μάσκα και το όργανο πάνω από αυτήν. Το τιμόνι βρίσκεται σε τέτοιο ύψος έτσι ώστε να δημιουργείται μια βολική θέση οδήγησης.

Η σέλα είναι αρκετά μεγάλη σε διαστάσεις και χωρίζεται σε δύο τμήματα, ένα για τον αναβάτη, ένα για τον συνεπιβάτη, ενώ η ουρά είναι και αυτή αιχμηρή, στενεύοντας όσο πηγαίνει προς τα πίσω. Τα πλαστικά του ψυγείου, τα γραφικά και τα αυτοκόλλητα και στους δυο χρωματικούς συνδυασμούς (μαύρο και λευκό) δίνουν ζωντάνια στο συνολικό design, που θα ικανοποιήσει τους νεότερους μοτοσυκλετιστές. Και οι ζάντες είναι καλοσχεδιασμένες, όπως και το σπόιλερ κάτω από τον κινητήρα που “δένει” το σύνολο.

Το νέο Keeway RKF 125i προωθείται από έναν τετραβάλβιδο, μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα χωρητικότητας ογδόου του λίτρου, που ο κύλινδρός του έχει κλίση προς τα μπροστά και έναν εκκεντροφόρο επί κεφαλής. Η τροφοδοσία γίνεται μέσω ψεκασμού Delphi ενώ η ανάφλεξη γίνεται από δύο μπουζί για βέλτιστη καύση του μίγματος. Η ιπποδύναμη φτάνει τους 12 ίππους στις 9.500 rpm και η ροπή τα 1,0 kgm, στις 7.500 rpm. Η εκκίνηση γίνεται με μίζα και το κιβώτιο ταχυτήτων έχει 5 σχέσεις.

Αισθητικά και λειτουργικά δεσπόζουν πάνω στο RKF ένα ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, κάνοντας το αντάξιο της σχολής των γυμνών, των naked, των μοτοσυκλετών streetfighter. Τα φρένα είναι δισκόφρενα και στους δυο τροχούς, το μπροστινό έχει διάμετρο 260 mm και δαγκάνα 3 εμβόλων και το πίσω διάμετρο 240 mm και μονοέμβολη δαγκάνα. Διαθέτουν σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS), όπως ορίζουν οι προδιαγραφές Euro4.

Το πλαίσιο είναι σωληνωτό περιμετρικό κατασκευασμένο από ενισχυμένο ατσάλι, το μεταξόνιο είναι “κοντό” στα 1.345 mm, το ντεπόζιτο χωράει 10 λίτρα και το ύψος σέλας βρίσκεται χαμηλά στα 770 mm

Χαμηλό είναι και το βάρος της κατασκευής, που δεν ξεπερνάει τα 137 κιλά (κενή).

Όπως γράφουμε και στον τίτλο η τιμή του Keeway RKF 125i βρίσκεται στα επίπεδα των παπιών της ελληνικής αγοράς και ξεκινάει από τα 2.350 ευρώ!

Το Keeway RKF 125i βρίσκεται ήδη στην Ελληνική αγορά από την αντιπροσωπεία Motoway και στους αντιπροσώπους της, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!