MotorBike.gr

HONDA CB1000R Neo Daemon: Ιδέες πάνω στο νέο χιλιάρι

12/09/2018

Νεωτερισμοί πάνω σε παλιές νόρμες

Με δυο “καστομαρισμένα” τετρακύλινδρα χιλιάρια συμμετείχε η Honda, που βαδίζουν πάνω σε εντυπωσιακές γραμμές μοντέρνων cafe racer στην ετήσια εκδήλωση Glemseck 101. Παρουσιάζουμε το ένα από αυτά

Μεγάλη επένδυση είναι για τη Honda η πρόσφατη τολμηρή της πρόταση πάνω στο θέμα “μοντέρνο cafe racer” που ονομάζεται Honda CB1000R Neo Sports Cafe, όπως θα έχετε δει και από τις προωθητικές κινήσεις της εταιρίας στην Ελλάδα.

Η μοτοσυκλέτα θέλει να φέρει έναν νέο αέρα (εξ ου και το Neo…) σε μια κατηγορία που θεωρητικά κινείται ή ακροβατεί πάνω στο παρελθόν της “πραγματικής μοτοσυκλέτας” έτσι τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνεται ο Ευρωπαίος μοτοσυκλετιστής.

Δείτε τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και στο νησί απέναντί της, στη Μ. Βρετανία. Η αναγέννηση, το revival των cafe racer έχει φέρει ένα κύμα αισιοδοξίας σε όλο τον χώρο των δύο τροχών.

Μετά από δεκαετίες βομβαρδισμού με τις φοβερές, τις τρομερές, τις απίθανες ιδέες των Αμερικανών πάνω στα ντόπιας κατασκευής V-2, σε στυλ τσόπερ, κάστομ, low rider, high rider, bobber και όποιας άλλης υποκατηγορίας “φτιαγμένων”, μετασκευασμένων, εμπνευσμένων ή κατακρεουργημένων δίτροχων μπορούσαμε να φανταστούμε… έρχεται η σειρά της Ευρώπης.

Να λοιπόν που ανοίγουν οι πύλες της έμπνευσης και της δημιουργίας – εντάξει, κλέβοντας την τεχνογνωσία και την υπέρβαση ορίων από τις ΗΠΑ σε πολλά θέματα – και έτσι αναδεικνύεται μια νέα σκηνή.

Για να μη γελιόμαστε και παραπλανηθούμε ότι η σκηνή αυτή είναι καινούργια, έχοντας πάρει φόρα για το πόσο νέα είναι αυτή η τάση, να υπενθυμίσουμε ότι υπήρχε πάντα, απλά πριν ήταν μια περιορισμένη, underground σκηνή, όχι mainstream, όχι στην επιφάνεια για ευρεία κατανάλωση: είτε αυτή ήταν ερασιτεχνική, είτε εμπορική.

Εμπορική σκηνή πλέον έτσι; Εδώ είναι η ουσία, αφού οι εταιρίες επένδυσαν στη νέα μόδα και για να επιστρέψουμε στο θέμα μας η Honda κάνει την κίνησή της βάζοντας πινελιές μοντέρνας τεχνολογίας, άποψης και εικόνας στην κατηγορία. Ιδού η Honda CB1000R Neo Sports Cafe, της οποίας την παρουσίαση και τη σύντομη δοκιμή που κάναμε μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πάμε λοιπόν να δέσουμε τα παραπάνω με το σημερινό μας θέμα. Στην αρχή του μήνα που διανύουμε στην εκδήλωση που έγινε για 13η χρονιά στην πόλη Leonberg της Γερμανίας – το Glemseck 101 και ειδικεύεται πάνω στις custom, πρωτότυπες, βελτιωμένες και cafe racer μοτοσυκλέτες και happening γύρω από αυτές, αλλά και ένα παραδοσιακό 200άρι επιτάχυνσης σε στυλ αγώνα – εμφανίστηκαν δυο πρωτότυπες 1000 από την Honda.

Η μία από αυτές ήταν η CB1000R Neo Daemon που βλέπετε στις φωτογραφίες και έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία από τον customiser Jens Kratschmar.

Ντυμένη η μοτοσυκλέτα με τυπωμένη μεμβράνη βινυλίου και χρησιμοποιώντας τα κλασικά χρώματα της Martini Racing (δεν πιστεύω να έγινε κατά λάθος) με εξατμίσεις λευκές, επεξεργασμένες με εμαγιέ.

Αλλαγμένα είναι το τιμόνι, τα λεβιέ, τα φλας, τα σωληνάκια φρένων και τα ελαστικά και όλο το concept έχει καταφέρει να αναδείξει νέες γραμμές και το πόσο καλή είναι τελικά η βάση… που δεν είναι άλλη από το Honda CB1000R Neo Sports Cafe παραγωγής.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!