MotorBike.gr

KAWASAKI 2019: Τρία νέα μοντέλα… για αρχή

08/11/2018

Ένα γυμνό, ένα κλασικό κι ένα Crossover

Μια μικρή, μια μεσαία και μια μεγάλη. Τρία από τα νέα μοντέλα της Kawasaki που παρουσιάστηκαν στο σαλόνι του Μιλάνου καλύπτουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Μια μικρο-μεσαία γυμνή: η Kawasaki Ζ400. Μια μεσαία κλασική: η Kawasaki W800. Mια μεγάλη Crossover: η Kawasaki Versys 1000

Δεν τσιγκουνεύτηκε η Kawasaki στο φετινό σαλόνι της Eicma στο Μιλάνο και μερικά από τα νέα της μοντέλα για το 2019 τα παρουσιάζουμε σήμερα.

Kawasaki Z400, 2019

Κατά πρώτον το νέο, ολόφρεσκο μικρό, γυμνό Kawasaki Z400 που χρησιμοποιεί κινητήρα και περιφερειακά από το άρτι αφιχθέν απίθανο supersport Ninja 400. Με το συγκεκριμένο μοντέλο η Kawasaki επεκτείνει την οικογένεια των supernaked μοτοσυκλετών Ζ με την προσθήκη του νέου μοντέλου μεσαίου κυβισμού.

Προικισμένο με τη σχεδιαστική ταυτότητα Sugomi της σειράς Ζ, το νέο Z400 διαθέτει επιθετική, sport εμφάνιση που τονίζεται από το νέο LED προβολέα. Η σχεδίαση αυτή δίνει την εντύπωση μεγαλύτερης σε κυβισμό μοτοσυκλέτας.

Στην καρδιά του Kawasaki Z400 βρίσκεται ο νέος δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 399cc της Kawasaki που τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στη Ninja 400, με μέγιστη ισχύ 45 ίππων και συμπλέκτη Assist & Slipper. Εξελίσσοντας την επιτυχημένη πλατφόρμα του απερχόμενου Ζ300, το νέο Z400 είναι πιο δυνατό αλλά και πιο ελαφρύ από τον προκάτοχό του.

Με πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα, που θυμίζει την εμβληματική Ninja H2, το Ζ400 διαθέτει χαμηλό βάρος (167 kg) και προσφέρει ελαφρύ, γρήγορο χειρισμό και ευελιξία. Σε συνδυασμό με την προσεγμένη εργονομία και το χαμηλό ύψος σέλας, το νέο Ζ400 είναι μια προσιτή και εύχρηστη μοτοσυκλέτα, ιδανική για τους αναβάτες της κατηγορίας Α2.

Ο πίνακας οργάνων με ευανάγνωστη διάταξη παρέχει στον αναβάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κατά την οδήγηση, όπως ένδειξη σχέσης ταχύτητας, κατανάλωση καυσίμου και ένδειξη οικονομικής οδήγησης.

Με sport χαρακτήρα των Kawasaki Ζ και επιδόσεις, το Z400 φιλοδοξεί να κάνει πολλές καρδιές να χτυπήσουν δυνατά.

Kawasaki W800, 2019

Kawasaki W800 Street / Café: Η κλασική γοητεία της οικογένειας των W επιστρέφει! Είχαμε στεναχωρηθεί είναι η αλήθεια όταν είχαν βγει τα νέα πριν από έναν χρόνο πως η Kawasaki W800 σταματούσε να παράγεται λόγω των προδιαγραφών Euro4. Δεν πιστεύαμε πως μια τόσο σημαντική και όμορφη μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να λείπει από την αγορά. Το ’19 όμως μας επιφύλασσε μια έκπληξη, αφού η Kawasaki ξέρει την αξία του μοντέλου.

Μία από τις πιο διαχρονικές και εμβληματικές λοιπόν οικογένειες μοτοσυκλετών της Kawasaki, η W επιστρέφει με δύο νέα μοντέλα, W800 Street και W800 Café.

Επιβεβαιώνοντας το ρητό ότι η κλασική ομορφιά δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, οι μοτοσυκλέτες W έχουν ρίζες από το ιστορικό μοντέλο της Kawasaki το W1 650 που κυκλοφόρησε πριν από παραπάνω από 50 χρόνια, το 1966, αποτελώντας στην εποχή του τη μεγαλύτερη σε κυβισμό τετράχρονη ιαπωνική μοτοσυκλέτα!

Έχοντας λίγα κοινά σημεία με τις προηγούμενες εκδόσεις, οι W800 Street και Café είναι 90% νέες, με ένα πλήθος σχεδιαστικών και τεχνικών αλλαγών.

Εξοπλισμένα με ένα πλήρως καινούργιο πλαίσιο, τα νέα μοντέλα έχουν πιο ισχυρό και σύγχρονο σύστημα φρένων, που περιλαμβάνει, για πρώτη φορά σε μοντέλο W, πίσω δίσκο και ABS. Τον νεο-ρετρό χαρακτήρα των μοτοσυκλετών τονίζει ο καινούργιος LED προβολέας.

Ο αερόψυκτος, δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας 773cc, με σήμα κατατεθέν τον οδηγούμενο από άξονα και κωνικά γρανάζια (σύστημα bevel) εκκεντροφόρο, διατηρεί την κλασική εμφάνιση, αλλά προσαρμόζεται πλέον στις προδιαγραφές Euro4 και αποδίδει μέγιστη ισχύ 47 ίππων, συμβατή με τα διπλώματα οδήγησης Α2.

Με αυθεντική, κλασική γοητεία, οι νέες W800 Street και Café απευθύνονται στους λάτρεις του διαχρονικού στυλ και της απέριττης απλότητας, προσφέροντας ταυτόχρονα τις ανέσεις, την ασφάλεια και τη συμπεριφορά μιας σύγχρονης μοτοσυκλέτας.

Τα τελικά, πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2019.

Kawasaki Versys 1000, 2019

Η πολυτάλαντη, περιπετειώδης, τουριστική μεγάλη κυρία της γιαπωνέζικης εταιρίας, η Kawasaki Versys 1000 & Versys 1000 SE μας καλεί σε νέα μεγάλα ταξίδια: Adventure Calling, λοιπόν.

Καθιερωμένο ως μια πολυτάλαντη allround μοτοσυκλέτα, το Versys 1000 ανανεώνεται δραστικά για το 2019, με μια σειρά αναβαθμίσεων και καινοτομιών που το καθιστούν την πιο ολοκληρωμένη έκδοση του μοντέλου.

Ο ξεχωριστός για την κατηγορία, τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 1.043 cc διαθέτει πλέον ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου γκαζιού (RidebyWire), που επιτρέπει την εφαρμογή συστήματος Cruise Control. Συνδεδεμένο με τη νέα Μονάδα Μέτρησης Αδράνειας (IMU), το νέο σύστημα Kawasaki Cornering Management προσαρμόζει την απόδοση του κινητήρα και την ισχύ των φρένων στις στροφές, βοηθώντας τον αναβάτη να ακολουθήσει την επιθυμητή γραμμή.

Το Kawasaki Versys 1000 MY2019 παρέχει υψηλότερη ασφάλεια με την προσθήκη του προηγμένου συστήματος φρένων KIBS (Kawasaki Intelligent antilock Brake System) και νέες ακτινικές δαγκάνες εμπρός φρένου, ενώ οι νέοι διπλοί LED προβολείς προσφέρουν αυξημένη ορατότητα το βράδυ.

Ανεβάζοντας τον εξοπλισμό του Versys 1000 σε υψηλότερα επίπεδα, μια νέα, πιο πλούσια έκδοση SE θα συνοδεύει το standard μοντέλο για το 2019. Το Versys 1000 SE διαθέτει έγχρωμη TFT οθόνη στον πίνακα οργάνων, καθώς και LED cornering lights. Η αιχμή του δόρατος της ειδικής έκδοσης είναι η εφαρμογή ηλεκτρονικά ελεγχόμενων μπροστινής και πίσω ανάρτησης αλλά και Quick Shifter που επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη.

Η έκδοση SE προσφέρει συνδεσιμότητα με smartphone μέσω της νέας εφαρμογής της KawasakiRideology”, επιτρέποντας στον αναβάτη να ρυθμίζει τις αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας μέσω του κινητού του, να καταγράφει πληροφορίες για την οδήγηση και το service, αλλά και να βλέπει τις εισερχόμενες κλήσεις και άλλες ειδοποιήσεις από το κινητό στην TFT οθόνη του πίνακα οργάνων.

Η νέα καινοτόμος βαφή Υψηλής Αντοχής της Kawasaki –που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη Ninja H2- εφαρμόζεται και στο Versys 1000 SE, προσδίδοντας πολυτέλεια που συναντάμε σε premium αυτοκίνητα.

Χρησιμοποιώντας μια hightech χημική διεργασία, η νέα βαφή μπορεί να επιδιορθώνει μικρές γρατζουνιές, επαναφέροντας το χρωματισμό στην αρχική κατάσταση.

Ενισχύοντας τις ταξιδιωτικές δυνατότητες του μοντέλου, η έκδοση SE φέρει στο standard εξοπλισμό θερμαινόμενα grips, χούφτες και μεγάλο ανεμοθώρακα (διαθέσιμα ως αξεσουάρ για το standard μοντέλο), καθώς και πρίζα ισχύος 40W που μπορεί να τροφοδοτήσει σύστημα πλοήγησης και άλλα χρήσιμα αξεσουάρ.

Εξοπλισμένο με stateoftheart τεχνολογία και ένα πλούσιο πακέτο εφαρμογών, το νέο Versys 1000 είναι πρόθυμο να απαντήσει στο κάλεσμα για περιπέτεια, υποσχόμενο άνεση και ασφάλεια.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!