MotorBike.gr

KAWASAKI KX 450 2019 – 3D Core: Ένα ΜΧ που βγήκε από PC…

25/01/2019

Nέες τεχνικές, νέοι δρόμοι

Mε την τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης, μια μοτοκρός μοτοσυκλέτα της Kawasaki έχει γίνει “άλλο πράμα”, ξεφεύγοντας από τις νόρμες της αγοράς. Μια εμπνευσμένη επέμβαση… γεμάτη τρύπες.

Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους η μοτοσυκλέτα είναι το κέντρο της ζωής τους, το υπομόχλιο της ύπαρξής τους, ριζωμένη στην καρδιά τους, για αυτούς που χωρίς τις μοτοσυκλέτες η ζωή θα ήταν μια απλή επιβίωση.

Κάπως έτσι αυτοπροσδιορίζονται οι δημιουργοί του Kawasaki KX 450 3D-Core, που δηλώνουν φανατικοί με τις μοτοσυκλέτες motocross.


Το Kawasaki KX 450 3D-Core θυμίζει χρωματικά παιδικό παιχνίδι, χρησιμοποιώντας μαύρο, κόκκινο και μπλε. “Προτιμήσαμε αυτά τα χρώματα, από το κόκκινο χρώμα της καρδιάς και των φλεβών, το γαλάζιο των αρτηριών που τροφοδοτεί το σώμα μας και μας επιτρέπουν να ζούμε”, δηλώνουν επίσης οι δημιουργοί της μοτοσυκλέτας, αλλά για το μαύρο δεν μας λένε τίποτα. Υποθέτουμε ότι το μαύρο είναι όπως πάντα το πιο cool, έτσι δεν είναι;  

Η πρωτότυπη δουλειά έχει γίνει με πολλή προσοχή και η μοτοσυκλέτα έχει “ξεκολλήσει από τα συνηθισμένα” χάρη στη χρήση καινοτόμων και ασυνήθιστων τεχνικών κατασκευής.

Τρισδιάστατη εκτύπωση έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή πολλών τμημάτων, γνωστή στην αγγλική γλώσσα σαν 3D printing.


Οι βασικές γραμμές της μοτοσυκλέτας έχουν διατηρηθεί, ενώ το έργο ολοκληρώθηκε από μια μεγάλη ομάδα 44 ανθρώπων, που δούλεψαν όλοι μαζί για τη δημιουργία αυτής της πρωτότυπης ΚΧ.

Παράλληλα, 23 εταιρίες του χώρου με τα προϊόντα τους συνέβαλλαν στη δημιουργία της, ονόματα όπως: Lightech, Blackbird Racing, Βraking, SunStar, Dunlop, Rtech, Essex, Tm, Athena, STM, κ.λπ.

Θαυμάστε τη δουλειά τους στις παρακάτω φωτογραφίες.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!