MotorBike.gr

BENELLI TRK 251: Άφιξη στην Ελλάδα και τιμή

22/04/2019

Μεσαία μοτοσυκλέτα, μεγάλα Adventures

Η εταιρία από το Pesaro της Ιταλίας δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Aφού έκανε την πρώτη εμφάνιση τού TRK 251 στο σαλόνι του Μιλάνου, τώρα το παρουσιάζει και στην ελληνική αγορά με τιμή 4.150 ευρώ (χωρίς ΤΤ και 4.189 τελική τιμή)

Ένα Adventure Cruiser σύμφωνα με την Benelli, μια μοτοσυκλέτα που κινείται σε άσφαλτο και χώμα και υιοθετεί τον κωδικό TRK, που τόσο καλά τα έχει πάει εμπορικά.

Ολοένα και πληθαίνουν τα μοντέλα διπλής χρήσης και οι περισσότεροι κατασκευαστές κατάλαβαν ότι ο κόσμος δεν είναι μόνο για ογκώδεις κατασκευές πολλών κυβικών, προσφέροντας γι’ αυτό παράλληλα μικρότερους κυβισμούς που είναι και πιο προσιτοί.

Έτσι και σιγά σιγά, βλέπουμε προτάσεις και σε μικρότερες κατηγορίες, με την Benelli να μπαίνει στον χορό με το TRK 251. Μοιάζει πολύ με το μεγαλύτερο αδελφάκι του TRK 502, μόνο που έχει τα μισά κυβικά και έναν κύλινδρο λιγότερο.

Στην ουσία πρόκειται για ένα ΒΝ 251, με διαφοροποιημένη εμφάνιση, πλαστικά και τελικό εξάτμισης, προκειμένου να δικαιολογείται ο όρος Adventure.

Η παραγωγή του μικρού TRK ξεκίνησε πρόσφατα και η Ελλάδα είναι από τις πρώτες αγορές που παραλαμβάνει τα 251.

Το Benelli TRK 251 διαθέτει μονοκύλινδρο τετράχρονο κινητήρα, υγρόψυκτο, με δύο εκκεντροφόρους, τέσσερις βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό στην τροφοδοσία.

Η μέγιστη ισχύς του είναι 24,5 ίπποι, στις 9.500rpm και η ροπή 2,16 kgm στις 7.500rpm, με το κιβώτιο ταχυτήτων να έχει 6 σχέσεις. Η τροφοδοσία είναι ηλεκτρονικός ψεκασμός της Delphi.

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει ένα πολύ χρήσιμο σε ταξίδι ρεζερβουάρ 17 λίτρων, ενώ η μπροστινή ανάρτηση είναι ένα ανεστραμμένο πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 41mm. Η πίσω ανάρτηση έχει ένα αμορτισέρ ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου του.

Τα φρένα διαθέτουν έναν δίσκο διαμέτρου 280mm με τετραπίστονη δαγκάνα (!) μπροστά και έναν δίσκο 240mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, με χυτές ζάντες αλουμινίου και διαστάσεις ελαστικών 110/70 μπροστά και 150/60 πίσω.

Το βάρος φτάνει τα 153 κιλά.

To Benelli TRK 251 διατίθεται σε κόκκινο, λευκό και μαύρο χρώμα και έφτασε ήδη στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.benelli-moto.gr

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!