MotorBike.gr

KAWASAKI H2: Τα πολλά άλογα της αστυνομίας του Ντουμπάι

10/05/2019

 H σούπερ καταδίωξη

Το Ντουμπάι, η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φημίζεται για το μπόλικο χρήμα που ρέει, για την πολυτέλεια και τα πανάκριβα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν… α, ναι και για το άφθονο πετρέλαιο του υπεδάφους του. Για την αστυνόμευση των άτακτων πλουσιόπαιδων και “πλουσιοπατεράδων” της περιοχής, όσον αφορά τους δρόμους, η αστυνομία έχει εξοπλιστεί με ένα πολύ αποτελεσματικό δίτροχο.

Το “δίτροχο” δεν είναι άλλο από μια Kawasaki Η2, που είναι έτοιμη να μοιράσει πόνο (εντάξει πλούσιοι είναι – δύσκολα θα πονέσουν…) σε αυτούς που θα δοκιμάσουν να παραβούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Στο Ντουμπάι συναντάς κάθε είδους υπερβολές – τα supercar, τα συλλεκτικά, τα vintage, αλλά και τα “καρα-φτιαγμένα” τετράτροχα που υπενθυμίζουν τον βαθύ πλούτο των κατοίκων του.

Για αυτό το λόγο, η αστυνομία της πόλης αποφάσισε να αποκτήσει ένα πολύ ιδιαίτερο υπηρεσιακό όχημα για περιπολίες στους δρόμους – ένα πανίσχυρο Kawasaki Η2.

Η μοτοσυκλέτα από το Akashi, με τη βοήθεια της υπερτροφοδότησης, γίνεται εργαλείο στα χέρια των αστυνομικών, ενώ είναι εφοδιασμένη με σύστημα που αναβοσβήνει τους προβολείς, όπως κάνουν τα αστυνομικά.

Αυτό, κι ένα βαψιματάκι στα χρώματα της εκεί αστυνομίας που είναι λευκό-πράσινο είναι οι διαφορές της Η2, με τον 4κύλινδρο κινητήρα των 998 cc και ιπποδύναμη 210 ίππων και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης K-TRC – με τρία επίπεδα παρέμβασης, συν ένα χάρτη rain που κόβει την ισχύ κατά 50% και στο Ντουμπάι είναι σχεδόν άχρηστο… αφού δεν βρέχει παρά πολύ σπάνια.

Ο δίτροχος πύραυλος υπάρχει για να αναχαιτίζει τις διάφορες παν-γρήγορες Ferrari, Lamborghini και Bugatti όταν παρανομούν. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, που λένε…

Πάντως για να ξέρετε και για να μην νομίζετε ότι κάτι τέτοια συμβαίνουν μόνο “στα εξωτερικά”, στην Ελλάδα πριν από χρόνια, υπήρχε μια ομάδα της αστυνομίας που ονομαζόταν “Σίγμα” και διέθετε ισχυρές μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα. Οι μοτοσυκλέτες ήταν Suzuki Hayabusa…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!