MotorBike.gr

Suzuki V-Strom 800DE 2023: Με κινητήρα… έκπληξη!

09/11/2022

Το V-Strom με ολοκαίνουργιο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα!

Ο καιρός της ανανέωσης της γκάμας των V-Strom είχε σαφώς φτάσει, όπως και η ώρα για την παρουσίαση ενός νέου κινητήρα και μάλιστα δικύλινδρου σε σειρά, όπως οι περισσότερες εταιρίες… για να χρησιμοποιηθεί σε πολλά και διαφορετικά μοντέλα. Ιδού λοιπόν η πρώτη του εφαρμογή στο ολοκαίνουργιο Suzuki V-Strom 800.

Το Suzuki V-Strom 800DE του 2023 γίνεται ο επόμενος κληρονόμος της μεγάλης ιστορίας των V-Strom 650, μόνο που τώρα δεν υπάρχει κάτω από το ντεπόζιτό του ο εμβληματικός V-2 της Suzuki, αλλά ένας εξ ολοκλήρου νέος δικύλινδρος σε σειρά με δύο εκκεντροφόρους και 8 βαλβίδες, στρόφαλο 270 μοιρών (ώστε να αποδίδει και να ακούγεται σαν V2) με κυβισμό 776 cc και ιπποδύναμη 83,1 ίππων στις 8,500 rpm και 7.9 kgm ροπής στις 6,800 rpm.

Η εμφάνιση του Suzuki V-Strom 800DE ακολουθεί αυτήν του προγόνου DR Big 800 και μάλιστα στα ίδια (κίτρινα) χρώματα σε έναν χρωματικό συνδυασμό, με μπροστινό τροχό 21 ιντσών και 17άρη πίσω (τροχοί με ακτίνες), με διαδρομές αναρτήσεων 220 mm, “κλείνοντας το μάτι” στον ανταγωνισμό του Yamaha Tenere 700 βεβαίως. Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες μάλιστα!

Στα ηλεκτρονικά συστήματα βρίσκουμε ρυθμιζόμενο traction control (τρεις θέσεις) και mode για οδήγηση στο χώμα. Σε δύο επίπεδα ρυθμίζεται και το ABS, ενώ υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης, ενώ υπάρχει και quickshifter (ανέβασμα-κατέβασμα), αλλά και low rpm assist, για να μη σβήνει ο κινητήρας σε εκκίνηση της μοτοσυκλέτας από στάση, καθώς και το Suzuki Easy Start System για εύκολη εκκίνηση του κινητήρα.

Ατσάλινο σωληνωτό είναι πλαίσιο, με αφαιρούμενο και ενισχυμένο υποπλαίσιο κλίνοντας προς την χωμάτινη οδήγηση.

Ο προστατευτικός εξοπλισμός περιλαμβάνει χούφτες τιμονιού, σίτα ψυγείου και μεγάλη ποδιά κινητήρα.

Το Suzuki V-Strom 800DE του 2023 θα είναι διαθέσιμο στους εξής συνδυασμούς: Κίτρινο με Μπλε λεπτομέρειες, Γκρί ματ με Κίτρινες λεπτομέρειες και Μαύρο με χρυσές ζάντες και μπλε λεπτομέρειες.

Περισσότερες πληροφορίες για το 800 θα έχουμε σύντομα.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!