SuperPapi

FX Bikes Mountain Moto: Το απόλυτο παιχνίδι, με κινητήρα παπιού!

04/05/2017

Με την καρδιά μιας πάπιας…

Εκεί που οι μοτοσυκλέτες χώματος κομπλάρουν μπροστά στα FX Bikes. Το κοιτούν με περιέργεια και μετά υποκλίνονται μπροστά στην ευρηματικότητα και την έξυπνη σχεδίασή τους που δεν αντιγράφει κανέναν. Κινητήρας του πρωτότυπου δίτροχου για παιχνίδι στο χώμα που κατασκευάζεται στη Νέα Ζηλανδία, είναι από παπί.

Υπάρχει μοντέλο της FX Bikes που έχει τον κινητήρα σε επικλινή θέση, το μοτεράκι έχει στρίψει, έχει ανηφορίσει προς τα πάνω και έχει τοποθετηθεί παράλληλα με τις τις δοκούς-ραχοκοκκαλιές του πλαισίου, που είναι περιμετρικό και ιδιαίτερα γεροδεμένο απ’ ότι φαίνεται.

Επίσης υπάρχει μοντέλο με πλαίσιο χωροδικτύωμα και τον κινητήρα στην κανονική του θέση, που είναι και οικονομικότερο από πλευρά τιμής.

Τα επαναστατικά FX Bikes Mountain Moto – όπως είναι το πλήρες όνομά τους – “είναι μια μικρές μοτοσυκλέτες υψηλής απόδοσης”, έτσι ισχυρίζεται ο κατασκευαστής του.

Εμείς όμως στο SuperPapi.gr διαφωνούμε και βλέπουμε πιο καθαρά απ’ ότι οι δημιουργοί του! Γιατί εμείς βλέπουμε σούπερ-παπιά. Το -άντε να το πούμε έτσι για να μη μαλώνουμε… – μοτοσυκλετάκια ελεύθερου χρόνου, που δημιουργούν μια εντελώς νέα κατηγορία διασκέδασης με δύο τροχούς.

Για πρώτη φορά η δυναμική και τα οφέλη του ποδηλάτου βουνού έχουν συνδυαστεί με τέτοιο τρόπο με κινητήρα. Από την άλλη το αποτέλεσμα είναι πολύ περισσότερο από ένα ποδήλατο mountain με κινητήρα. Για αυτό το λόγο και εκεί κάτω στη Νέα Ζηλανδία που φτιάχνονται τα ονομάζουν Mountain Moto.

Τα FX Bikes Mountain Moto χρησιμοποιούν εξαρτήματα υψηλής ποιότητας που θα μπορούσε να συναντήσει κάποιος σε ένα high-end ποδήλατο βουνού, αλλά ίσως και σε μοτοσυκλέτες χώματος.

Ευέλικτα όσο ελάχιστα, αφού μόνο οι μοτοσυκλέτες trial μπορούν να συγκριθούν μαζί τους, αλλά με έναν πολύ πιο εύκολο και φιλικό, ροπάτο κινητήρα. Τα καταφέρνουν περίφημε σε δύσκολες καταστάσεις όπως θα δείτε και στα βίντεο, όπως σφιχτά μονοπάτια, κορμούς, βράχους, ποτάμια, σούζες με αναστροφή, κ.λπ.

Οι ιδρυτές της εταιρίας διαθέτουν μακροσκελή βιογραφικά με αξιόλογες δραστηριότητες και προέρχονται από την Ευρώπη, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα ο Michael Hillman, που ήταν Team Manager στην αγωνιστική ομάδα της Can-Am (οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι η καναδέζικη εταιρία έβγαζε πολύ καλές χωμάτινες μοτοσυκλέτες) τη δεκαετία του ’70, ο οποίος πέρασε μετά στην Harley-Davidson.

Η FX Bikes συνεργάζεται επίσης με την 12 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια ιταλική εταιρία HM Moto που βελτιώνει τα μοτοκρός και εντούρο της Yamaha. Σχεδιαστής των δίτροχων είναι ο Francesco Santillo, πρώην αρχισχεδιαστής της Honda R&D Japan, ενώ παλαιότερα είχε δουλέψει για την Piaggio, την Maserati και την Mercedes.

Στόχος της εταιρίας ήταν να φτιάξει ένα υπερελαφρό, διασκεδαστικό δίτροχο που θα επιβαρύνει ελάχιστα το περιβάλλον.

Χειροποίητα τα FX Bikes με πλαίσια είτε χωροδικτύωμα, είτε δύο δοκών από χρωμιομολυβδαινιούχο χάλυβα αεροπορικού τύπου 4130, φορούν κινητήρες 88, 125, 140 ή 125cc με 4άρι σαζμάν και συμπλέκτη, ενώ υπάρχει και δυνατότητα τοποθέτησης μεγαλύτερου κινητήρα 190cc.

Οι εξατμίσεις είναι ελαφρές, το πιρούνι Monster T με διαδρομή 200mm και πίσω υπάρχει μονό αμορτισέρ Marzocchi ή Fox Racing, επίσης με διαδρομή 200mm.

Τα φρένα είναι δισκόφρενα 280mm μπροστά και 200mm πίσω. Οι τροχοί είναι 26 ιντσών μπροστά και 19 ιντσών πίσω.

Το βάρος των FX Bikes Mountain Moto βρίσκεται κάτω από τα 60 κιλά και η τιμή τους κοντά στις… εδώ θέλει ψυχραιμία… 6.000 ευρώ. Η μοναδικότητα έχει αντίτιμο δυστυχώς.

Περισσότερες πληροφορίες: www.fxbikes.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!