MotorBike.gr

DUCATI 2020: Δυνατή η χρονιά για την εταιρία

26/01/2021

Με ισχυρή ανάκαμψη και τον Παγκόσμιο Τίτλο στα MotoGP έκλεισε το 2020

Παρά τη δύσκολη παγκόσμια κατάσταση και την επτά εβδομάδων διακοπή της παραγωγής λόγω της πανδημίας, μάλιστα στη θεωρούμενη περίοδο αιχμής της σεζόν, η Ducati Motor Holding ολοκλήρωσε το 2020 με ρεκόρ πωλήσεων στο δεύτερο μισό του έτους.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2020, ήταν το καλύτερο στην ιστορία της Ducati (!) που εξασφάλισε στην εταιρία συνολικές ετήσιες πωλήσεις 48.042 μοτοσυκλετών, σε περισσότερες από 90 χώρες.

Η Κίνα, η Γερμανία και η Ελβετία, με βελτιωμένα αποτελέσματα σε σύγκριση με το 2019, επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης.

Η οικογένεια των Ducati Scrambler έφερε τις καλύτερες πωλήσεις το 2020 με 9.265 μονάδες, ενώ η Streetfighter V4 ήταν το bestseller μοντέλο με 5.730 μοτοσυκλέτες.

Τα νέα μοντέλα της Ducati για το 2021 έχουν δημιουργήσει ήδη στις αρχές του έτους μια δυναμική που αντικατοπτρίζεται στις παραγγελίες, στοιχείο που δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Οι πωλήσεις συνολικά 48.042 μοτοσυκλετών της προηγούμενης χρονιάς αποτελούν ένα σημαντικό αποτέλεσμα, εάν ληφθεί υπ’ όψιν ο αντίκτυπος της πανδημίας και το αναγκαστικό κλείσιμο του εργοστασίου της Ducati, μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.

Ducati Streetfighter V4: Best seller 2020!

Η φάση ανάπτυξης στη οποία βρίσκεται η μάρκα τα τελευταία χρόνια στην Κίνα συνεχίζεται, με 4.041 μοτοσυκλέτες (+ 26%) να πωλούνται το 2020, κάτι που καθιστά την αχανή χώρα της Ασίας την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για την εταιρία με έδρα το Borgo Panigale.

Αύξηση των πωλήσεων σε σύγκριση με το 2019 σημειώθηκε επίσης στη Γερμανία, με 5.490 μονάδες (+ 6.7%) και στην Ελβετία (+ 11.1%).

Η Ιταλία παρέμεινε η πρώτη αγορά στον κόσμο για τη Ducati, με 7.100 μοτοσυκλέτες.

«Το 2020 ήταν μια ποικιλοτρόπως περίπλοκη χρονιά και μια εντελώς νέα πρόκληση για όλο τον κόσμο. Αναπόφευκτα, τελείωσε με διαφορετικό τρόπο από ό,τι θα θέλαμε, αλλά η Ducati κατάφερε να αξιοποιήσει στο έπακρο την αναπτυξιακή τάση που χαρακτηρίζει τον κόσμο των δύο τροχών από τον Ιούνιο, επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο εξάμηνο, με τελικό αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από  ό,τι προβλέπαμε τον Μάρτιο. Επαναπροσδιορίζοντας τις μεθόδους εργασίας και τις διαδικασίες μας, καταφέραμε να διατηρήσουμε την ασφάλεια των υπαλλήλων μας, να μείνουμε κοντά στους θαυμαστές μας και να εδραιώσουμε τη μάρκα Ducati παγκοσμίως, με ανάπτυξη σε ορισμένες αγορές όπως η Κίνα. Κερδίσαμε επίσης τον Παγκόσμιο Τίτλο Κατασκευαστών στα MotoGP, για δεύτερη φορά στην ιστορία μας», δήλωσε ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati.

Παρά την παγκόσμια κατάσταση, το 2020 έφερε στην Ducati την κατάκτηση του Τίτλου Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην κατηγορία των MotoGP, αλλά και τη συνέχιση της διαδικασίας ενίσχυσης του δικτύου πωλήσεων και την έναρξη της άπαξ παραγωγής περιορισμένων σειρών όπως η Superleggera V4 και η Diavel 1260 Lamborghini.

Η Streetfighter V4 ήταν το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις το 2020 με 5.730 μονάδες, ενώ η Ducati Scrambler ήταν η αντίστοιχη bestselling οικογένεια με 9.265 μοτοσυκλέτες.

«Η εξαιρετική επίδοση στο δεύτερο μισό του 2020 επέτρεψε στη Ducati να ανακτήσει μέρος της απώλειας των πρώτων μηνών του έτους. Η εταιρία επιβεβαίωσε την αναπτυξιακή της τάση στην Κίνα, τη Γερμανία και την Ελβετία, καταγράφοντας καλύτερα νούμερα από ό,τι το 2019», πρόσθεσε ο Francesco Milicia, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Παγκόσμιων Πωλήσεων Ducati.

«Το 2020, η Ducati επέδειξε την υποστήριξή της στο δίκτυο πωλήσεων της μάρκας σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας το πρόγραμμα Ducati Cares, το οποίο επέτρεψε στους Ducatisti να μπορούν να επικοινωνούν με τους αντιπροσώπους της μάρκας με απόλυτη ασφάλεια ή να αλληλεπιδρούν ψηφιακά για να κλείσουν ραντεβού ή να αξιολογήσουν την αγορά μοτοσυκλέτας από απόσταση», πρόσθεσε.

Η θετική τάση που διακρίνεται στο τέλος του 2020 επιτρέπει στη Ducati να αντικρίζει το μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά.

Για το 2021, η γκάμα προϊόντων είναι πιο ολοκληρωμένη από ποτέ και το ενδιαφέρον των απανταχού Ducatisti έχει ήδη εκφραστεί άμεσα, σε ένα χαρτοφυλάκιο παραγγελιών που είναι το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ, για τη μάρκα, στις αρχές του έτους.

Οι πρώτες παραδόσεις Multistrada V4, της πρώτης μοτοσυκλέτας στον κόσμο με μπροστινό και οπίσθιο ραντάρ, έχουν ήδη ξεκινήσει και, κατά τους επόμενους μήνες, οι άλλες νέες μοτοσυκλέτες του 2021 θα είναι διαθέσιμες στο δίκτυο της Ducati, συμπεριλαμβανομένων των Panigale V4 SP, SuperSport 950, Monster και Ducati Scrambler Night Shift.

«Ξεκινάμε το 2021 με τη βεβαιότητα ότι έχουμε μια ολοένα και πιο ολοκληρωμένη γκάμα, που είναι σχεδιασμένη να καλύψει τις ανάγκες διαφορετικών τύπων μοτοσυκλετιστών. Προσφέρουμε μοντέλα όπως η νέα Multistrada V4, η οποία με την τεχνολογία της σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο για τον κόσμο των δύο τροχών, ή η Monster, η οποία αντιπροσωπεύει όλη την ουσία της Ducati σε πιο συμπαγή, ουσιαστική και ελαφρύτερη μορφή, για ατέλειωτη ευχαρίστηση καθημερινά. Ακόμη και η επερχόμενη αγωνιστική σεζόν θα μας βρει να συμμετέχουμε με μια ομάδα νέων και ταλαντούχων αναβατών, που μας βοηθούν να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία και συνεχές πάθος για βελτίωση», κατέληξε ο Claudio Domenicali.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!