MotorBike.gr

GEMINI: Scrambler 125 και Scrambler 250 με μειωμένες τιμές

12/04/2021

Τα Σκραμπλεράκια γίνονται πιο προσιτά

Οι μοτοσυκλέτες της Gemini προσφέρουν σε όλους έναν εύκολο και αξιοπρεπέστατο τρόπο γνωριμίας με την κατηγορία των Scrambler και οι νέες μειωμένες τιμές τους, κάνουν την εικόνα τους ακόμη πιο ελκυστική. Οι τιμές και των δύο μοντέλων έχουν πέσει κατά 400 ευρώ από την κανονική τους τιμή.

Τα Scrambler είναι μια κατηγορία που αναβίωσε μέσα στα πλαίσια της νεορετρό άνθησης η οποία συντελείται τα τελευταία χρόνια.

Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, μιας που οι μοτοσυκλέτες αυτές συνδυάζουν νοσταλγική εμφάνιση με δυνατότητες καλύτερης συμπεριφοράς στις κακοτεχνίες της ελληνικής ασφάλτου, ενώ δεν θα πουν όχι και σε εξορμήσεις σε χωματόδρομους.

Για να το θέσουμε σε πιο πρακτικές βάσεις, τα Scrambler αποτελούν κατά κάποιο τρόπο τα OnOff των νεορετρό, και διακρίνονται για την προσαρμοστικότητα τους σε ένα ευρύ πεδίο χρήσεων.

Καθημερινή μετακίνηση, βόλτες, ταξιδάκια και εξερεύνηση στο χωμάτινο δίκτυο, με μπόνους την όμορφη εμφάνισή τους. Στην περίπτωση των εκδόσεων Scrambler 125 και 250 της Gemini, σε όλα αυτά προστίθενται επίσης η οικονομία στην χρήση και η προσιτή τιμή, που με την επιπλέον μείωσή της συνιστά μια από τις σπάνιες ευκαιρίες της αγοράς.


Το Gemini Scrambler 125 CBS έχει τετράχρονο, μονοκύλινδρο κινητήρα, αερόψυκτο με 1 ΕΕΚ και δύο βαλβίδες, τροφοδοτείται από ψεκασμό και αποδίδει
9,8 ίππους στις 8.500 rpm και ροπή 0.9 kgm, στις 5.000 rpm.

Η ανοξείδωτη εξάτμιση είναι μεν χαμηλή, περνάει κάτω από το πλαίσιο, αλλά το κοντό, κομψό τελικό της ανασηκώνεται στο τέλος του.

Gemini Scrambler 125 CBS

Το ρεζερβουάρ είναι αρκετά μεγάλο στα 13 λίτρα, οι τροχοί με ακτίνες έχουν διάμετρο 17 ιντσών, τα λάστιχα είναι διπλής χρήσης και δισκόφρενα υπάρχουν μπροστά (με δαγκάνα 3 εμβόλων) και πίσω, τα οποία είναι γεφυρωμένης λειτουργίας (CBS).

To βάρος του είναι χαμηλό και δεν ξεπερνάει τα 126 κιλά.

Το πλαίσιο είναι διπλό κλειστό, σωληνωτό με μονή ραχοκοκαλιά και οι αναρτήσεις είναι συμβατικό πιρούνι μπροστά και δύο επικλινή αμορτισέρ πίσω.

Όμως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία πάνω στο Gemini Scrambler 125 CBS είναι η κομψή εμφάνισή του: μακρύ και χαμηλό συνολικά στο προφίλ του, με πτυχωτή διπλή σέλα, διχρωμία στο μακρύ ντεπόζιτο, προστατευτικό στον προβολέα, μεταλλικό μπροστινό φτερό, αλλά και πλαϊνά καπάκια, όμορφο προβολέα και οπίσθιο φωτιστικό σώμα.

Διαβάστε επίσης: Πλήρης δοκιμή Gemini Scrambler 125

Αισθητικά είναι πιστό στις γραμμές άλλων εποχών και για να τονιστεί ο χαρακτήρας Scrambler τα ελαστικά είναι διπλής χρήσης, το τιμόνι ψηλό, ενώ κάτω από τον κινητήρα υπάρχει προστατευτική αλουμινένια ποδιά.

Μειωμένη κατά 400 ευρώ, η τιμή του Gemini Scrambler 125 κατεβαίνει στα 1.850 ευρώ!

To Gemini Scrambler 250 χαρακτηρίζεται από τον V-2 κινητήρα του, με περιεχόμενη γωνία στις 60 μοίρες και ιπποδύναμη 18 ίππων στις 8.000 rpm (αντιγραφή παλαιότερου γιαπωνέζικου).

Μόνο και μόνο η ύπαρξη ενός κινητήρα τέτοιας διάταξης, πέραν του ότι κάνει τη μοτοσυκλέτα να ξεχωρίζει, εξάπτει την περιέργεια για τα χαρακτηριστικά λειτουργίας-απόδοσής της στο δρόμο.

Gemini Scrambler 250

Η διαφοροποίηση αυτή είναι που κερδίζει τη μάχη των εντυπώσεων, ενώ ταιριαστά είναι και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της Scrambler 250.

Από το διπλό-κλειστό σωληνωτό της πλαίσιο, το τηλεσκοπικό πιρούνι με τη “μεγαλούτσικη” διαδρομή και το υπό γωνία τοποθετημένο μονό αμορτισέρ στην πίσω ανάρτηση.Κομψά είναι και τα περιφερειακά της: ρεζερβουάρ, σέλα, φτερά και πλαϊνά καπάκια, όπως και το μονό τελικό της εξάτμισης, σε μια κατασκευή που θυμίζει custom κατασκευή.

Διαβάστε επίσης: Πλήρης δοκιμή Gemini Scrambler 250

Ο κινητήρας διαθέτει ψεκασμό, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5 σχέσεων, τα φρένα είναι δισκόφενα τύπου μαργαρίτα μπροστά και πίσω με ABS, ο μπροστινός τροχός είναι 17 ιντσών (ο πίσω 15″) και τα φαρδιά λάστιχα είναι διπλής χρήσης ασφάλτου-χώματος, έτσι ώστε να ταιριάζουν με το όνομα Scrambler.

Το Gemini Scrambler 250 προσφέρεται σε νέα τιμή, μειωμένη κατά 400 ευρώ, στα 3.390 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991-2, www.geminimotors.gr

 

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!