SuperPapi

KAWASAKI Z 125, NINJA 125: Ήρθαν και ανακοινώθηκαν οι τιμές τους

13/06/2019

Αναζωογόνηση στην κατηγορία των 125

Τα μικρά της Kawasaki έφτασαν την ελληνική αγορά. Με ποιότητα που παραπέμπει σε μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες, δυναμική εμφάνιση και όλα τα στοιχεία που θα κάνουν τον αναβάτη της άδειας οδήγησης Α1 να προτιμήσει ένα 125 χωρίς να διστάσει.

Τα είδαμε από κοντά και είναι πιο όμορφα απ’ ό,τι δείχνουν στις φωτογραφίες, ενώ η αντιλαμβανόμενη ποιότητα κατασκευής τους είναι υψηλή. Νεανικά, λιγνά και τόσο όσο πρέπει επιθετικά. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν είναι… οι 4.890 ευρώ για το Kawasaki Z 125 και οι 4.990 ευρώ για το Kawasaki Ninja 125.

Kawasaki Z 125

Kawasaki Ninja 125

 

Οι δυο μοτοσυκλέτες της Kawasaki έχουν κοινά: πλαίσιο, κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα. Οι διαφορές εντοπίζονται -πέραν των πλαστικών τμημάτων- σε τιμόνια, χρώματα και θέση οδήγησης, με αυτήν του Ζ να είναι 30mm ψηλότερη από αυτήν του Ninja.

Το Kawasaki Ninja 125 διαθέτει ολόσωμο φέρινγκ, ενώ το Ζ 125 έχει λιγότερα πλαστικά κομμάτια, αφήνοντας τα μηχανικά του μέρη σε κοινή θέα. Supersport το πρώτο και naked το δεύτερο, απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό το καθένα, αφού υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά και για τις δύο κατηγορίες.

Το καθένα έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα η οποία προέρχεται από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, κάτι απόλυτα καλοδεχούμενο από ένα νεανικό κοινό που ήθελε περισσότερα κυβικά και δεν μπορούσε να τα αποκτήσει.

Kawasaki Z 125

Kawasaki Ninja 125

Προορισμένα για την ευρωπαϊκή αγορά, τα νέα Ninja 125 και Ζ125 είναι εξοπλισμένα με πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα και κινητήρες που αποδίδουν μέγιστη ισχύ κοντά στους 15 ίππους.

Το Ninja 125 έχει σχεδιασμό επηρεασμένο από την επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Superbike, την Ninja ZX-10RR, ενώ το Ζ 125 αποπνέει τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sugomi της οικογένειας Ζ.

Τα Ninja 125 και Ζ 125 είναι αποτελέσματα εκτενούς έρευνας που πραγματοποίησε το τμήμα R&D της Kawasaki στην Ευρώπη, τα οποία έδειξαν ότι ο σχεδιασμός και το στυλ αποτελούν προτεραιότητα στην επιλογή μιας νέας μοτοσυκλέτας, σε συνδυασμό με την εικόνα και την αξιοπιστία μιας μάρκας.

Kawasaki Z 125

Kawasaki Z 125

Οι νέες μοτοσυκλέτες 125cc της Kawasaki καλύπτουν πλήρως αυτά τα κριτήρια, διαθέτοντας επιθετικό, sport στυλ εμπνευσμένο από τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας και αποτελούν τη βάση για την εξέλιξη των νέων αναβατών στο πέρασμα του χρόνου προς τις μεγαλύτερες κατηγορίες κυβισμού.

Εξοπλισμένα με ολοκαίνουργιο μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα, τα Ninja 125 και Z 125 δίνουν έμφαση στην απόδοση των μεσαίων-υψηλών στροφών.

Ο κινητήρας των 125cc είναι τετραβάλβιδος, με δύο εκκεντροφόρους (DOHC) και αποδίδει 14.8 ίππους στις 10.000 rpm και 11,7 Nm στις 7.700 rpm. Το κιβώτιο διαθέτει έξι σχέσεις.

Kawasaki Ninja 125

Kawasaki Ninja 125

Και οι δύο μοτοσυκλέτες διαθέτουν πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα, με τεχνολογία που προέρχεται από την εμβληματική υπερτροφοδοτούμενη Ninja H2, προσφέροντας ένα ελαφρύ, compact σύνολο για εύκολο χειρισμό και γρήγορες – σπορ – αντιδράσεις.

Με σχεδίαση που μεταφέρει τη φιλοσοφία Sugomi της οικογένειας Ζ, το Kawasaki Z 125 έχει αντισυμβατική, δυναμική εμφάνιση με εμφανή τα μηχανικά μέρη. Με χαμηλό ύψος σέλας (815 mm) και επίσης χαμηλό βάρος στα 146 kg, το νεότερο μέλος της σειράς Ζ αποτελεί μια ιδανική μοτοσυκλέτα εισόδου στη δημοφιλή κατηγορία naked.

Το χαρακτηριστικό στυλ της οικογένειας των Ninja είναι εμφανές στη νέα Kawasaki Ninja 125, με σιλουέτα και γραφικά που εμπνέονται από την Ninja ZX-10RR.

Kawasaki Z 125

Και στις δύο μοτοσυκλέτες μπροστά υπάρχει ένα συμβατικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 37mm με 110 mm διαδρομής, ενώ η πίσω ανάρτηση χρησιμοποιεί ένα αμορτισέρ με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου σε πέντε θέσεις.

Το μπροστινό φρένο χρησιμοποιεί δαγκάνα δύο εμβόλων, με δίσκο 290 mm, ενώ ένας δίσκος 220 mm υπάρχει στον πίσω τροχό. ABS υπάρχει και στα δύο φρένα.

Το Kawasaki Ninja 125 του 2019 θα διατίθεται σε τρεις επιλογές χρωμάτων: Μπλε, Μαύρο, και σπορ Πράσινο.

Kawasaki Ninja 125

Το Kawasaki Z125 έχει ελάχιστα ρούχα και μεγάλο, επίπεδο τιμόνι, προσφέροντας μια ψηλότερη θέση οδήγησης από το Ninja 125. Η σέλα είναι επίσης πιο ψηλή απ’ ότι στο Ninja, αν και η Kawasaki προσφέρει μια χαμηλότερη σέλα, για τα κοντύτερα αναστήματα. Το 2019 Kawasaki Z125 θα προσφέρεται σε Μαύρο/Λευκό, Πράσινο, Μπλε.

Περισσότερες πληροφορίες: Kawasaki Ninja 125 , Kawasaki Z125

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!