MotorBike.gr

KAWASAKI Z 650, Z 900, 2020: Γύμνιας ανανέωση

12/11/2019

Τα “Ζ” και οι αναβαθμίσεις τους

Αμφότερα τα δημοφιλή γυμνά της εταιρίας του Akashi, τα “Ζ”, ανανεώνουν το οπλοστάσιό τους. διατηρώντας  μεν τη χαρακτηριστική και ιδιαίτερή τους εμφάνιση – σύμφωνα με το δόγμα Sugomi της Kawasaki – αλλά εμπλουτίζοντας τον εξοπλισμό τους. Γιατί η μάχη στην κατηγορία των γυμνών μοτοσυκλετών στην Ευρώπη μαίνεται … και αναμένεται να κλιμακωθεί.

Η  “μεγάλη κυρία” της Kawasaki, η Ζ900, και η “πρέσβειρα”, η Ζ650, μπαίνουν στην εποχή των προδιαγραφών Euro5 με νέα εφόδια.

Με ενισχυμένη τη δύναμη και την απόδοση στις μεσαίες στροφές, αλλά και όλες τις αναβαθμίσεις, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα για την Ninja 650, έρχεται και η Kawasaki Ζ650.

Η νέα οθόνη οργάνων είναι μια έγχρωμη TFT 8 ιντσών, προσφέρει πολλές ενδείξεις κι έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bluetooth, με το smartphone του αναβάτη.

Όταν στο κινητό εγκατασταθεί το app Rideology της Kawasaki, θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες πλοήγησης για το service της μοτοσυκλέτας και ειδοποιήσεις, ενώ η οθόνη μπορεί να αλλάξει φόντο, από λευκό σε μαύρο.

Τα φωτιστικά σώματα είναι όλα πλέον full LED, ενώ τα λάστιχα είναι τα Dunlop Sportmax Roadsport 2.

Το πλαίσιο, ο κινητήρας, οι αναρτήσεις και τα φρένα παραμένουν ίδια με αυτά του μοντέλου του 2019, με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 8 βαλβίδων να αποδίδει 67 ίππους στις 8.000 rpm και ροπή 6,5 kgm στις 6.700rpm. Το βάρος είναι στα 188 κιλά, με τη μοτοσυκλέτα γεμάτη.

  Η σέλα του συνεπιβάτη έχει μεγαλώσει και έχει αποκτήσει περισσότερο αφρώδες για να γίνει πιο φιλόξενη.

Τα χρώματα της Kawasaki Ζ650 του 2020 θα είναι: πράσινο-μαύρο, μαύρο και λευκό-μαύρο.

Όπως η 650, έτσι και η Kawasaki Z900 βελτιώνεται σε σημεία για το 2020, “ενημερώνοντας” το οπλοστάσιό της αλλά διατηρώντας τη βασική ιδέα του προηγούμενου μοντέλου που η Kawasaki αναφέρει ως “συναρπαστικό και εύκολο”, εννοώντας ότι πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα συναρπαστική σε επιδόσεις και εύκολη στη χρήση.

Η νέα Ζ900 προσφέρει αισθητικά το επόμενο βήμα στο επιθετικό στυλ Sugomi, που παραδοσιακά – γιαπωνέζικα – χρησιμοποιεί η οικογένεια των Z.

Νέες λειτουργίες τοποθετούνται στη Ζ900, συμπεριλαμβανομένων των Riding Modes, που συνδυάζονται με τις νέες προστιθέμενες λειτουργίες KTRC και Power, αλλά και μια νέα έγχρωμη οθόνη TFT, με δυνατότητα σύνδεσης smartphone με Bluetooth. Όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τύπου LED, ενώ μειωμένοι είναι και οι ρύποι (προδιαγραφές Euro5).


Η Kawasaki Z900 που βρίσκεται διαρκώς στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας των γυμνών μεγάλου κυβισμού στην Ευρώπη, θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις για το 2020, είτε με πλήρη ισχύ 125 ίππων (92,2 kW), είτε με προδιαγραφές A2 με 95 ίππους (70kW).

Σε μια απαιτητική κατηγορία που αυξάνεται διαρκώς, η Z900 θέλει να είναι καλά προετοιμασμένη, με την προσθήκη του ελέγχου πρόσφυσης Kawasaki KTRC και της δυνατότητας επιλογής από τέσσερα διαφορετικά Riding Modes και δύο προγράμματα ισχύος (power modes).

Η οθόνη TFT είναι έγχρωμη και διαστάσεων 8 ιντσών και μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή Kawasaki Rideology App, μέσω της οποίας ο αναβάτης μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο, να έχει πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες για τη μοτοσυκλέτα, GPS και υπηρεσίες που αφορούν το τηλέφωνό του.

Μια έξοδος USB μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τη σέλα – αφού παρέχεται στον έξτρα στον εξοπλισμό της 900, ενώ όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας παραμένουν ίδια με εκείνα του απερχόμενου μοντέλου.

Νέα είναι τα ελαστικά που είναι Dunlop Sportmax Roadsport 2, με τους χρωματισμούς των Kawasaki Z900, όταν φτάσουν στην αγορά, να είναι οι εξής: γκρι-μαύρο, πράσινο-μαύρο, λευκό-μαύρο και μαύρο ματ-μαύρο γυαλιστερό.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!