MotorBike.gr

MITT Traveler 808: Ο ταξιδευτής από την Κίνα σε στύλ Harley

22/04/2024

Η οικονομική “Χάρλεϊ”

Μοιάζει με Harley, φτιάχνεται στην Κίνα, κοστίζει το ένα τρίτο, παρουσιάστηκε από την ισπανική μάρκα MITT και λέγεται Traveler 808.

Η MITT, μια δραστήρια ισπανική μάρκα, παρουσίασε πριν λίγες μέρες το πρώτο μοντέλο μιας οικογένειας που ονομάζεται “808” και θα δημιουργήσει μια γκάμα, η οποία αποτελείται από τρία μοντέλα που μοιράζονται τον ίδιο υδρόψυκτο κινητήρα V-2.

Ο κυβισμός του είναι 799 cc, η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 56 ίππους στις 7.000 rpm και η ροπή 67 Nm στις 5.500 rpm μόλις.

 

 

Στην περίπτωση της έκδοσης Traveler, ο κινητήρας αυξάνει ελαφρώς την ισχύ στους 60 ίππους και στα 72 Nm.

Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλα η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα, βασική λεπτομέρεια που παρέχει ευκολία στη συντήρηση και ομαλή λειτουργία.

 

 

Το MITT Traveler 808 φοράει ένα αδιαμφισβήτητο “Γιάνκικο” στυλ, αφού έχει σαφείς σχεδιαστικές αναφορές σε Harley-Davidson.

Η μεγάλη οθόνη ενσωματώνεται στο ιδιαίτερο, μεγάλο, κλασικό φέρινγκ, που εγγυάται καλή προστασία και συνδυάζεται με μια φαρδιά σέλα. Ο συνεπιβάτης κάθεται πάνω στο 808 ακόμα καλύτερα, με βραχίονες και πλάτη στη διάθεσή του, για χιλιόμετρα απολαυστικών ταξιδιών.

 

 

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να οδηγείτε ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική χάρη σε ένα ηχοσύστημα που υποστηρίζεται από πολλά ηχεία που μοιράζονται σε διάφορα σημεία του Traveler 808.

Στη μεγάλη οθόνη TFT όπου μπορούμε να δούμε πολλές παραμέτρους, υπάρχει και ένδειξη για την πίεση των ελαστικών. Διαθέτει συνδεσιμότητα με έξυπνο τηλέφωνο, παρέχοντας άμεσες λειτουργίες για τη διαχείριση κλήσεων.

 

Ανάμεσα στον πληθωρικό εξοπλισμό του, ξεχωρίζουν αρκετές υποδοχές USB, αλλά και μια μπροστινή βιντεοκάμερα.

Οι αναρτήσεις είναι ένα ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά συν δύο πίσω αμορτισέρ με ρυθμιζόμενο υδραυλικό σύστημα για να μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με το φορτίο.

Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα με μεγάλη όρεξη για μεταφορά αποσκευών χάρη στις δύο πλευρικές βαλίτσες και το μεγάλο top case με φωτισμό. Αυτός ο ταξιδιωτικός χαρακτήρας επιβεβαιώνεται από το ρεζερβουάρ που είναι χωρητικότητας 20 λίτρων.

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και τα ελαστικά είναι 140 μπροστά και 200 πίσω για να υποστηρίξουν εύκολα τις διαστάσεις της μοτοσυκλέτας και όλο το φορτίο, το οποίο είναι προετοιμασμένη να μεταφέρει.

Η αντιπροσωπεία προσφέρει εγγύηση 5 ετών στο 808! Κάτι που υποδηλώνει και την εμπιστοσύνη στο προϊόν βεβαίως.

Η σέλα βρίσκεται 750 mm ψηλότερα από το έδαφος για να διευκολύνει τον χειρισμό σε κάθε περίσταση.

Οι πολύ μακριές, χρωμιωμένες εξατμίσεις του ξεχωρίζουν, ενισχύοντας την αίσθηση μιας ογκώδους, χαμηλής μοτοσυκλέτας που αναβιώνει τέλεια το στυλ των αμερικάνικων μοτοσυκλετών τύπου bagger.

Τα φρένα είναι δύο δισκόφρενα μπροστά και ένα πίσω (με ABS φυσικά) για να αντεπεξέλθουν στο μεγάλο βάρος της μοτοσυκλέτας το οποίο ανέρχεται στα 332 κιλά!

Η τιμή του στην Ισπανία είναι 11.995 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: mittmotors.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!