MotorBike.gr

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Διευκόλυνση στις εξετάσεις διπλωμάτων λόγω κορονοϊού!

27/05/2020

Κορονοϊός; Η λύση είναι… μοτοσυκλέτα

Να πώς αντιδρούν οι κυβερνήσεις που δεν “τιμωρούν” τις μοτοσυκλέτες και τα δίκυκλα γενικότερα όπως κάνουν επί σειρά δεκαετιών οι ελληνικές… Διευκολύνουν τις εξετάσεις όσων θέλουν να βγάλουν δίπλωμα Α1 και να κινηθούν με 125 κυβικά!

Αυτό ερευνά η Ολλανδική κυβέρνηση, που σχεδιάζει να περιορίσει τις απαιτήσεις για την απόκτηση διπλώματος τύπου Α1. Ως μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης και με αναμενόμενα τα μποτιλιαρίσματα στις πόλεις αφού πολλοί κάτοικοι θα προτιμούν το αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις τους αντί για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι Ολλανδοί προτείνουν σαν βέλτιστη λύση τους δύο τροχούς.

Η κυβέρνησή τους, λοιπόν,  στα πλαίσια της στρατηγικής εξόδου από την κρίση της πανδημίας, μελετά το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους κατόχους άδειας οδήγησης αυτοκινήτου να μπορούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης δίτροχου Α1, χωρίς να κάνουν το θεωρητικό τεστ γνώσεων (που ήταν υποχρεωτικό μέχρι σήμερα). Με λίγα λόγια διευκολύνει η κυβέρνηση την απόκτηση διπλώματος δίτροχου στους αυτοκινητάδες!

Οι κάτοχοι διπλώματος αυτοκινήτου θα πρέπει, βέβαια, να πληρούν συγκεκριμένους όρους ηλικίας, οδηγικής εμπειρίας κ.λπ. ώστε να μπορούν να παραλείψουν το θεωρητικό τεστ όταν υποβάλλουν αίτηση για άδεια Α1.

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για αυξημένη κίνηση των ιδιωτικής χρήσης μέσων και θέλει να στρέψει τον κόσμο προς τα πιο αποτελεσματικά και λιγότερο προβληματικά δίτροχα (μοτοσυκλέτες, σκούτερ) της κατηγορίας των 125 κυβικών.

Ιδίως τώρα που πολλοί άνθρωποι θα προτιμούν να μη χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες,  κι επειδή υπάρχουν αποστάσεις που δεν καλύπτονται με ποδήλατο.

Οι Ευρωπαίοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση των κέντρων των πόλεών τους με αυτοκίνητα (μποτιλιαρισμένα και ρυπογόνα).

Στην Ελλάδα, πάλι,  οι υπεύθυνοι… μπορούν να γυρίσουν πλευρό και να συνεχίσουν τον ύπνο τους, αφήνοντας απείραχτη την “επιθετική-αποτρεπτική-τιμωρητική” νομοθεσία απέναντι στη μοτοσυκλέτα και σε κάθε δίκυκλο…

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!