SuperPapi

KAWASAKI NINJA 125, KAWASAKI Z 125, 2019: Έρχονται στην Ευρώπη!

03/09/2018

Τα μικρά Νίντζα σε δράση!

Το νέο για τον ερχομό νέων δύο Kawasaki 125 κυβικών στην Ευρωπαϊκή αγορά “διέρρευσε” από την ιστοσελίδα της γερμανικής αντιπροσωπείας της γιαπωνέζικης εταιρίας, η οποία σχεδόν ανακοινώνει τα Ninja 125 και Z 125. Το πρώτο σαν supersport μοντέλο και το δεύτερο σαν naked.

Υπάρχουν δυο ένα βίντεο – τύπου… “πειραχτήρι”, teaser – που επιβεβαιώνουν την άφιξη των νέων προτάσεων της Kawasaki στο όγδοο του λίτρου: Kawasaki Ninja 125 και Kawasaki Z 125.
Τα δυο νέα μοντέλα της φίρμας του Akashi θα παρουσιαστούν κατά πάσα πιθανότητα στην επόμενη έκθεση της Intermot, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτωβρίου στη γερμανική πόλη της Κολωνίας.

Φήμες για την έλευσή τους υπήρχαν από το 2017, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχε υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την Kawasaki, η οποία σαφέστατα θέλει να εισχωρήσει σε μια σχεδόν άγνωστη μέχρι σήμερα αγορά για αυτήν, στις μοτοσυκλέτες 125 cc, που τόσο δημοφιλείς είναι στην Ευρώπη και τους αρχάριους αναβάτες.
Την κίνηση μάλιστα την κάνει εις διπλούν με διαφορετικό πρόσημο, αλλά με τον ίδιο στόχο: με μια σπορ μοτοσυκλέτα και με μια γυμνή, αμφότερες με μονοκύλινδρο κινητήρα. Oι μοτοσυκλέτες που παρουσιάζουμε είναι “υποθετικές”, προϊόν ηλεκτρονικού σχεδιασμού, μια πολύ καλή δουλειά του Julak Sendie Design από την Ινδονησία.

Κawasaki Ζ 125

Παρότι εμείς (διαβάστε εδώ) γνωρίζαμε το Kawasaki Z125 σαν μια μικρή μοτοσυκλέτα που κυκλοφορούσε σε ασιατικές αγορές, σαν ανταγωνιστής των Honda MSX125 και Benelli TNT 125, η νέα Kawasaki Ζ 125 του 2019 θα είναι – κατά πάσα πιθανότητας – μια πραγματική “Ζ”, μεγαλύτερων “κανονικών” διαστάσεων. Απλά το όνομα θα είναι κοινό.

Kawasaki Ninja 125

Από την άλλη η Kawasaki Ninja 125, 2019 έρχεται για να υπερασπιστεί την τιμή της ιαπωνικής μάρκας σε μια κατηγορία κυβισμού που συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των Ιαπώνων και Ευρωπαίων ανταγωνιστών της: από τα Aprilia RS125 και τα KTM RC125 μέχρι τα Suzuki GSX-R125 και Yamaha YZF-R125.

Με αυτό τον τρόπο η Kawasaki θα απλώσει την οικογένεια των Ninja σε όλους τους κυβισμούς. Από το Ninja 400, Ninja 650, Ninja ZX-10R και βεβαίως μέχρι την κορυφαία Kawasaki Ninja Η2. Δείτε παρακάτω τα teaser video της Kawasaki Γερμανίας, τη στιγμή που η Kawasaki Ευρώπης έχει δημιουργήσει και ιστότοπο για τον συγκεκριμένο λόγο.

Φωτογραφίες, σχέδια: julaksendiedesign.wordpress.com

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!