SuperPapi

KAWASAKI Z 125, NINJA 125, 2019: Γνήσια τέκνα των “Ζ” και των Ninja

03/10/2018

Εμπρός λοιπόν, δυναμώστε την Α1!

Χαρά για όλους τους αρχάριους αναβάτες, για όλους τους έφηβους που βλέπουν τα μεγάλα supersport Kawasaki Ninja ή τα γυμνά Kawasaki Ζ και ξέρουν ότι θα περάσουν χρόνια μέχρι να έχουν την τύχη να τα οδηγήσουν νόμιμα. Χαρά για τους Kawasaki-κούς που θέλουν ένα 125άρι κα μέχρι σήμερα δεν είχαν επιλογές. Χαρά για την κατηγορία διπλωμάτων Α1, που βλέπει την ποικιλία να εξαπλώνεται. Η γιαπωνέζικη εταιρία παρουσίασε επίσημα πριν από λίγες ώρες στο σαλόνι Intermot-Κολωνίας, τα δυο νέα της μαργαριταράκια, το Kawasaki Ζ 125 και το Kawasaki Ninja 125, “μινιατούρες”, γνήσια τέκνα δυο θρυλικών οικογενειών.

Μιας και η κατηγορία διπλωμάτων αρχαρίων Α1 αποκτά συνεχώς νέα μέλη και βρίσκεται σε δυναμική φάση η Kawasaki βάζει στον χορό δύο 125άρια με ξεχωριστό χαρακτήρα και εμφάνιση το καθένα. Οι δυο μικρές μοτοσυκλέτες της Kawasaki στην ουσία μοιράζονται πλαίσιο, κινητήρα, αναρτήσεις, φρένα. Οι διαφορές εντοπίζονται -πέραν των πλαστικών μερών- σε τιμόνια, χρώματα και θέση οδήγησης, με αυτή του Ζ να είναι 30mm ψηλότερη από αυτή του Ninja.

Το Kawasaki Ninja 125 διαθέτει ολόσωμο φέρινγκ, ενώ το Ζ 125 έχει λιγότερα πλαστικά κομμάτια, προσφέροντας τα μηχανικά του μέρη σε κοινή θέα. Supersport το πρώτο και naked το δεύτερο, απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό το καθένα, αφού υπάρχει ενδιαφέρον στην αγορά και για τις δύο κατηγορίες. Το καθένα έχει τη δική του σχεδιαστική ταυτότητα που προέρχεται από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους, κάτι απόλυτα καλοδεχούμενο από ένα νεανικό κοινό που ήθελε περισσότερα κυβικά και δεν μπορούσε να αποκτήσει.

Σχεδιασμένα αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, τα νέα Ninja 125 και Ζ125 είναι εξοπλισμένα με πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα και κινητήρες που αποδίδουν μέγιστη ισχύ κοντά στους 15 ίππους. Το Ninja 125 έχει σχεδιασμό επηρεασμένο από την επί τέσσερα συνεχόμενα χρόνια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Superbike, την Ninja ZX-10RR, ενώ το Ζ 125 αποπνέει τη σχεδιαστική φιλοσοφία Sugomi της οικογένειας Ζ.

Συνοψίζοντας την παρουσίαση των δυο 125αριών στην Intermot και προαναγγέλλοντας τα επερχόμενα νέα μοντέλα για το 2019, ο Γενικός Διευθυντής της Kawasaki Motors Europe, κ.Kenji Nagahara έδωσε μια υπόσχεση για το μέλλον: «Η Υπόσχεση Επιδόσεων που σας δίνω σήμερα είναι ότι η Kawasaki Motors Europe θα συνεχίσει να διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη μοτοσυκλετών προορισμένων για την αγορά μας, οι οποίες θα προσφέρουν μια απόλυτη εμπειρία οδήγησης και μια συναρπαστική αίσθηση ελέγχου».

Τα Ninja 125 και Ζ 125 είναι αποτελέσματα εκτενούς έρευνας που πραγματοποίησε το τμήμα R&D της Kawasaki στην Ευρώπη, τα οποία έδειξαν ότι ο σχεδιασμός και το στυλ αποτελούν προτεραιότητα στην επιλογή μιας νέας μοτοσυκλέτας, σε συνδυασμό με την εικόνα και την αξιοπιστία μιας μάρκας.

Οι νέες μοτοσυκλέτες 125cc της Kawasaki καλύπτουν πλήρως αυτά τα κριτήρια, διαθέτοντας επιθετικό, sport στυλ εμπνευσμένο από τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας και αποτελούν τη βάση για την εξέλιξη των νέων αναβατών στο πέρασμα του χρόνου προς τις μεγαλύτερες κατηγορίες κυβισμού.

Εξοπλισμένα με μονοκύλινδρο, υδρόψυκτο κινητήρα τα Ninja 125 και Z 125 δίνουν έμφαση στην απόδοση των μεσαίων-υψηλών στροφών.

Ο ολοκαίνουργος υγρόψυκτος κινητήρας των 125cc είναι τετραβάλβιδος, με δύο εκκεντροφόρους (DOHC) και αποδίδει 14.8 ίππους στις 10.000 rpm και 11,7 Nm στις 7.700 rpm. Το κιβώτιο διαθέτει έξι σχέσεις.

Και οι δύο μοτοσυκλέτες διαθέτουν πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα, με τεχνολογία που προέρχεται από την εμβληματική υπερτροφοδοτούμενη Ninja H2, προσφέροντας ένα ελαφρύ, compact σύνολο για εύκολο χειρισμό και γρήγορες – σπορ – αντιδράσεις.

Με σχεδίαση που μεταφέρει τη φιλοσοφία Sugomi της οικογένειας Ζ, το Kawasaki Z 125 διαθέτει αντισυμβατική, δυναμική, εμφάνιση με εμφανή τα μηχανικά μέρη. Με χαμηλό ύψος σέλας (815 mm) και επίσης χαμηλό βάρος στα 146 kg, το νεότερο μέλος της σειράς Ζ αποτελεί μια ιδανική μοτοσυκλέτα εισόδου στη δημοφιλή κατηγορία naked.

Το χαρακτηριστικό στυλ της οικογένειας των Ninja είναι εμφανές στη νέα Kawasaki Ninja 125, με σιλουέτα και γραφικά που εμπνέονται από την Ninja ZX-10RR.

Και στις δύο μοτοσυκλέτες μπροστά υπάρχει ένα συμβατικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 37mm με 110 mm διαδρομής, ενώ η πίσω ανάρτηση χρησιμοποιεί ένα αμορτισέρ ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου σε πέντε θέσεις. Το μπροστινό φρένο χρησιμοποιεί δαγκάνα δύο εμβόλων, με δίσκο 290 mm, ενώ ένας δίσκος 220 mm υπάρχει στον πίσω τροχό. ABS υπάρχει και στα δύο φρένα.

Το Kawasaki Ninja 125 του 2019 θα διατίθεται σε τρεις επιλογές χρωμάτων: Μπλε, Μαύρο, και σπορ Πράσινο.

Το Kawasaki Z125 (που δεν πρέπει να συγχέεται με το Z125 Pro, το μίνι μοτοσυκλετάκι της Kawasaki που κυκλοφορεί στην Ασία) έχει ελάχιστα ρούχα και μεγάλο, επίπεδο τιμόνι, προσφέροντας μια ψηλότερη θέση οδήγησης από το Ninja 125. Η σέλα είναι επίσης πιο ψηλή απ’ ότι στο Ninja, αν και η Kawasaki προσφέρει μια χαμηλότερη σέλα, για τα κοντύτερα αναστήματα. Το 2019 Kawasaki Z125 θα προσφέρεται σε Μαύρο/Λευκό, Πράσινο, Μπλε.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!