MotorBike.gr

ΚΤΜ: Είναι επίσημο: αγόρασε το 25% της MV Agusta!

17/11/2022

Είναι επίσημο: Η ΚΤΜ αγόρασε μετοχές της MV Agusta

Mε ένα μάλλον λιτό και σύντομο δελτίο τύπου η MV Agusta ανακοίνωσε την πώληση μετοχών στην ΚΤΜ, κάτι που είχαμε προβλέψει δυο μήνες νωρίτερα, όταν η ΚΤΜ αναλάμβανε τη διανομή και την πώληση των μοτοσυκλετών της MV στη Βόρεια Αμερική και το Μεξικό.

Ενώ συνήθως τα δελτία τύπου της MV Agusta είναι εκτενή και “λαλίστατα”, σε αυτή την περίπτωση η ανακοίνωση μιας σημαντικής συνεργασίας εξαγοράς μετοχών από την ΚΤΜ ήταν σύντομη και “πολύ επίσημη” ή πολύ “αυστριακού τύπου” αν θέλετε.

Λίγα λόγια και καλά λοιπόν, αλλά είναι το παρελθόν της ΚΤΜ και οι εξαγορές της που μας κάνουν να προχωρήσουμε – αυθαίρετα είναι αλήθεια – ένα βήμα μπροστά και να πούμε πως κάποια στιγμή η θρυλική ιταλική μάρκα θα περάσει εξ ολοκλήρου στα χέρια της. Τους λόγους τους είχαμε γράψει και στο παρελθόν… (διαβάστε εδώ).

Είναι πιθανόν η ΚΤΜ να δοκιμάζει την συμβίωση με την Agusta, ώστε να δει εκ των έσω πώς δουλεύει και να ερευνήσει το αν και κατά πόσον τη συμφέρει να προχωρήσει σε πλήρη εξαγορά.

Είναι μια τακτική που έχει ακολουθήσει σε διάφορες περιπτώσεις εταιριών, με κορυφαίες αυτές των Husaberg, Husqvarna και Gas Gas, εκτός των άλλων.

Ας δούμε όμως τι λέει η ανακοίνωση με τίτλο: “MV Agusta Motor S.p.A. και KTM AG ολοκληρώνουν μια σημαντική ανακεφαλαιοποίηση για βιώσιμη ανάπτυξη”.

“Varese, 16 Νοεμβρίου 2022 – Η MV Agusta Motor S.p.A. ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου 30 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους των μετόχων της εταιρίας και της KTM AG, ενόψει της έκτακτης συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε χθες, 15 Νοεμβρίου 2022.

“Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο νέος μέτοχος, KTM AG της Pierer Mobility AG, κατέχει πλέον μερίδιο 25,1% της εταιρίας.

“Το νέο διοικητικό συμβούλιο της MV Agusta περιλαμβάνει πλέον και δύο μέλη της ανώτερης διευθυντικής ομάδας της KTM”.

O Timur Sardarov, Διευθύνων Σύμβουλος της MV Agusta Motor S.p.A. δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή τη σημαντική συμφωνία και με χαρά καλωσορίζω την KTM AG, τον κορυφαίο κατασκευαστή δίτροχων στην Ευρώπη, στην οικογένεια MV Agusta. Με γνώμονα το κοινό μας όραμα για  τελειότητα, οι κύριοι στόχοι της συμμαχίας μας θα είναι η εδραίωση της βασικής μας δραστηριότητας και η παραγωγή μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων στην κατηγορία premium. Είμαι βέβαιος ότι η συμφωνία θα ενισχύσει την επωνυμία μας σε μια πολύπλοκη και προκλητική αγορά».

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!