MotorBike.gr

Yamaha MT-07, MT-125 2023: Βελτιώσεις σε σημεία και οθόνη TFT

27/10/2022

Το 2023 φέρνει νέες οθόνες TFT με συνδεσιμότητα

Εμπνευσμένη από την εναλλακτική κουλτούρα που χαρακτηρίζει τη “Σκοτεινή Πλευρά της Ιαπωνίας”, η σειρά MT γνωρίζει διαρκή επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία 10 χρόνια. Με πωλήσεις που ξεπερνούν πλέον τις 420.000 μονάδες, οι γυμνές μοτοσυκλέτες της Yamaha έχουν δημιουργήσει το δικό τους κοινό.

Για το 2023 η οικογένεια των ΜΤ ενισχύεται με υψηλότερων προδιαγραφών εκδόσεις των MT-07 και MT-125, αλλά και με τη διατήρηση του μοντέλου Hyper Naked με κορυφαίες πωλήσεις, στη βασική μορφή MT-07 Pure. Η πλήρης σειρά ολοκληρώνεται με τις MT-09 & MT-09 SP που διατίθενται και σε έκδοση 35kW, καθώς και με τις εντυπωσιακές MT-10 & MT-10 SP που είναι οι πιο ισχυρές Yamaha Hyper Naked.

Yamaha MT-07 2023

Έχοντας παραμείνει στην κορυφή των ευρωπαϊκών πωλήσεων εδώ και μια δεκαετία, η MT-07 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Αρκεί να αναφερθεί η αρχική φιλοσοφία που συνδυάζει έναν ροπάτο κινητήρα μαζεμένων διαστάσεων, ένα ικανό πλαίσιο και τη χαρακτηριστική σχεδίαση που παραμένει ίδια μέχρι σήμερα, τονίζοντας την ορθότητα των αρχικών γραμμών.

Οι βασικές αξίες έχουν εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους Ευρωπαίους αναβάτες και με πωλήσεις που έχουν ξεπεράσει τις 160.000 μονάδες, η MT-07 είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μοτοσυκλέτες Yamaha όλων των εποχών.

Από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου το 2014, η μοτοσυκλέτα εξελίσσεται διαρκώς, για να ταιριάζει απόλυτα με τις εκάστοτε απαιτήσεις της αγοράς. Με μεγάλη προσοχή η Yamaha φροντίζει ώστε να διατηρείται ο μοναδικός χαρακτήρας αυτής της μοτοσυκλέτας μεσαίου κυβισμού.

 

Η Yamaha MT-07 του 2023 έχει δεχτεί μια σειρά αναβαθμίσεων που τη βελτιώνουν συνολικά, αλλά παραμένει πιστή στην αρχική φιλοσοφία που έχει προσελκύσει τόσους πολλούς αναβάτες. Η πιο σημαντική αναβάθμιση είναι η νέα πλήρως έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, η οποία παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο τρόπων εμφάνισης των ενδείξεων.

Το θέμα “Street” έχει πιο μοντέρνα αισθητική και περιλαμβάνει στροφόμετρο με τη μορφή μπάρας στο επάνω μέρος, αναλογικό ταχύμετρο και ενδείξεις επιλεγμένης ταχύτητας στο κιβώτιο. Το θέμα “Touring” περιλαμβάνει ένα πιο συμβατικό, αναλογικού στυλ, στρογγυλό στροφόμετρο στη δεξιά πλευρά της οθόνης και ένα ψηφιακό ταχύμετρο στην αριστερή.

Με τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone τους, οι αναβάτες μπορούν να συνδέονται με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας του νεότερου μοντέλου MT-07 μέσω Bluetooth® και να βλέπουν ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα στη νέα οθόνη TFT.

 

Εάν ρυθμιστεί αναλόγως, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει τον αναβάτη για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα που μπορεί να εντοπιστεί στην MT-07. Μπορεί επίσης να στείλει μια ειδοποίηση μέσω email σε έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha ή σε οποιαδήποτε άλλη επαφή έχει καταχωρηθεί από τον αναβάτη.

Η εφαρμογή MyRide προσφέρει επίσης, πολλές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες όπως παρακολούθηση όλων των βασικών λειτουργιών της μοτοσυκλέτας, παρακολούθηση της εκάστοτε διαδρομής, καθώς και παρακολούθηση της απόστασης που έχει διανυθεί, της επιτάχυνσης, της μέγιστης ταχύτητας, της γωνίας κλίσης και πολλών άλλων.

Τα δεδομένα μπορούν να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να συγκριθούν με δεδομένα άλλων αναβατών μοντέλων Yamaha Hyper Naked, σε ορισμένες από τις πολλές ομάδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ολοκληρωμένη σειρά “Γνήσιων Αξεσουάρ της Yamaha” περιλαμβάνει πολυάριθμα προϊόντα που βελτιώνουν το στυλ, την άνεση και την απόδοση, τα οποία μπορεί να επιλέξει ο αναβάτης της MT-07, για να αναβαθμίσει τη μοτοσυκλέτα του και να την προσαρμόσει στις δικές του προτιμήσεις.

Για να διευκολυνθεί η τοποθέτηση του συστήματος γρήγορης αλλαγής ταχυτήτων (quickshifter), η νέα MT-07 διαθέτει προ-καλωδίωση με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα, η οποία επιτρέπει εύκολη και γρήγορη εφαρμογή, καθώς και άμεση αξιοποίηση της εκπληκτικής επιτάχυνσης και της ταχύτατης αλλαγής σχέσεων που προσφέρει αυτό το νέο Γνήσιο Αξεσουάρ Yamaha.

Yamaha MT-07 και 35kW MT-07 2023 – Νέα χαρακτηριστικά

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών
  • Δυνατότητα επιλογής θεμάτων Street ή Touring στην οθόνη
  • Συνδεσιμότητα smartphone με την εφαρμογή MyRide
  • Παρέχεται έτοιμη για την τοποθέτηση quickshifter

Χρώματα

Οι MT-07 και MT-07 35kW του 2023 θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες σε Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι τιμές και η διαθεσιμότητα των μοτοσυκλετών.

 

Yamaha MT-07 Pure

Η νικηφόρα συνταγή που έχει κάνει τη μεσαίου κυβισμού Hyper Naked της Yamaha τόσο επιτυχημένη τα τελευταία 10 χρόνια, συνεχίζεται στη μορφή της MT-07 Pure.

Η Yamaha έχει δεσμευτεί στη δημιουργία μιας ευρύτατης σειράς μοντέλων MT, ώστε να έχει ο κάθε αναβάτης την ευκαιρία, να απολαμβάνει τη συναρπαστική εμπειρία Yamaha Hyper Naked, σε κάθε στάδιο της δίτροχης πορείας του.

Η MT-07 Pure διατίθεται σε έκδοση πλήρους ισχύος, αλλά και σε έκδοση με ισχύ 35kW. Διατηρεί τις προδιαγραφές του μοντέλου 2022 (με οθόνη LCD) και προσφέρει στους πολλούς πελάτες και τις σχολές οδήγησης που εστιάζουν στη συνολική αξία σε σχέση με το κόστος, την ευκαιρία να απολαύσουν την αυθεντική οδηγική απόλαυση που αποτελεί βασικό στοιχείο σε αυτή τη θρυλική μοτοσυκλέτα.

Χρώματα

Η MT-07 Pure θα είναι διαθέσιμη σε Yamaha Black.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα η τιμή και η διαθεσιμότητα της μοτοσυκλέτας

 

Yamaha MT-125 2023

Με τη δυναμική της εμφάνιση και το DNA της οικογένειας Yamaha Hyper Naked, η MT-125 είναι μια από τις μοτοσυκλέτες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία της. Η MT-125 είναι δημοφιλής σε μια μεγάλη γκάμα πελατών, από κατόχους διπλώματος κατηγορίας A1 έως και πιο έμπειρους αναβάτες που αναζητούν μια ελαφριά καθημερινή μοτοσυκλέτα με έντονη προσωπικότητα.

Για το 2023 το 125 έχει δεχτεί μια νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών που παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης με smartphone.

Το σύστημα είναι ίδιο με αυτό που διαθέτει η MT-07, αλλά για τον τρόπο εμφάνισης των ενδείξεων, διαθέσιμο είναι μόνο το θέμα Street. Μετά τη λήψη της εφαρμογής MyRide της Yamaha στο smartphone και τη σύνδεση με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας της MT-125, οι αναβάτες μπορούν να βλέπουν ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα στην έγχρωμη οθόνη.

Εάν ρυθμιστεί αναλόγως, το σύστημα μπορεί να ενημερώσει τον αναβάτη για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα που ίσως εντοπιστεί στην MT-125. Μπορεί επίσης, να στείλει μια ειδοποίηση μέσω email σε έναν Επίσημο Συνεργάτη Yamaha ή σε οποιαδήποτε άλλη επαφή έχει καταχωρηθεί από τον αναβάτη.

Η δωρεάν εφαρμογή MyRide της Yamaha επιτρέπει τη σύνδεση με smartphone και προσθέτει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, μέσω της καταγραφής μιας σειράς δεδομένων για κάθε διαδρομή.

Επιτρέπει στους αναβάτες, να ανατρέχουν σε προηγούμενες διαδρομές τους και να λαμβάνουν πληροφόρηση για τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας.

Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ενημερωθούν σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τη μοτοσυκλέτα τους και να θυμηθούν τις αγαπημένες τους διαδρομές και τα μέρη που έχουν επισκεφθεί. Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι αναβάτες μπορούν επίσης να μοιράζονται τα δεδομένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τα συγκρίνουν με άλλους αναβάτες μοντέλων MT.

Ο κινητήρας 125 κ.εκ. της MT-125 είναι εφοδιασμένος με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων που ενισχύει τη ροπή, καθώς και με συμπλέκτη ολίσθησης με υποβοήθηση, ανεστραμμένο πιρούνι και δισκόφρενα μεγάλης διαμέτρου. Για το 2023, ο εξοπλισμός της MT-125 αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο, με το νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης που παρέχει στον αναβάτη υψηλότερα επίπεδα σιγουριάς και ελέγχου.

Yamaha MT-125 2023: Νέα χαρακτηριστικά

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών
  • Συνδεσιμότητα smartphone με την εφαρμογή MyRide
  • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Χρώματα

Η MT-125 θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη σε Cyan Storm, Icon Blue και Tech Black.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή και η διαθεσιμότητα της μοτοσυκλέτας

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!