MotorBike.gr

Εκπλήσσει την αγορά το αυτόματο Benda Chinchilla 550 CVT!

04/06/2024

Διαφορετικό απ’ τ’ άλλα και καινοτόμο

Ένα διαφορετικό κινέζικο cruiser, με μια έκπληξη. Δείτε γιατί το νέο Benda Chinchilla 550 CVT εκπλήσσει την αγορά με ένα καινοτόμο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η κατηγορία των cruiser/custom μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού δέχεται μια ενδιαφέρουσα καινοτομία με την παρουσίαση του Benda Chinchilla 550 CVT στην Κίνα.

Μια νέα έκδοση της δικύλινδρης μοτοσυκλέτας παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Έκθεση του Πεκίνου και αυτό που την κάνει μοναδική είναι το αυτόματο σύστημα μετάδοσης, κάτι σπάνιο στον κόσμο των cruiser… και όχι μόνο.

 

Η νέα Benda Chinchilla 550 CVT διακρίνεται για την απουσία παραδοσιακού κιβωτίου ταχυτήτων και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί ένα αυτόματο σύστημα αλλαγής ταχυτήτων.

Η Benda επέλεξε ένα αυτόματο σύστημα μετάδοσης με ιμάντα, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στα σκούτερ. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο απλοποιεί τη μηχανική, αλλά υπόσχεται επίσης μια πιο προσιτή οδηγική εμπειρία (λόγω ήπιων επιταχύνσεων στο άνοιγμα του γκαζιού) για ένα ευρύ φάσμα χρηστών.

 

Καρδιά του Benda Chinchilla 550 CVT είναι ένας V2 κινητήρας που, αν και δεν έχουμε επίσημα στοιχεία, αναμένεται να προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις με τον προκάτοχό του, ο οποίος απέδιδε 48 ίππους και 42 Nm ροπής.

Με μια ελαφρά αύξηση του κυβισμού του, θα πρέπει να παρέχει ελαφρώς περισσότερη ροπή, βελτιώνοντας την ικανότητα έλξης χωρίς να αυξάνει σημαντικά τη συνολική ισχύ.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά αυτής της νέας έκδοσης είναι το σύστημα αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. Ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης με διαρκώς μεταβαλλόμενη μετάδοση με ιμάντα, αντικαθιστά την παραδοσιακή μανέτα συμπλέκτη και τον λεβιέ αλλαγής ταχυτήτων, κάνοντας την οδήγηση ευκολότερη και πιο ομαλή.

 

Αυτό το σύστημα CVT είναι χαρακτηριστικό των σκούτερ, αλλά η εφαρμογή του σε ένα V2 cruiser/bobber είναι μια καινοτομία που θα μπορούσε να αλλάξει την αντίληψη στην συγκεκριμένη κατηγορία. Εκτός από την αλλαγή στο κιβώτιο ταχυτήτων, το Benda Chinchilla 550 CVT διαθέτει ανανεωμένη εμφάνιση.

Ο νέος προβολέας LED με τα φώτα ημέρας «angel eye» και ένας νέος κεντρικός ορθογώνιος προβολέας ξεχωρίζουν στο μπροστινό του μέρος. Ο προβολέας όχι μόνο βελτιώνει την ορατότητα αλλά προσθέτει επίσης μια μοντέρνα και κομψή πινελιά στη συνολική σχεδίαση της μοτοσυκλέτας.

 

Η μονοκόμματη σέλα είναι ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό αυτής της έκδοσης, που αντικαθιστά τον τρέχοντα συνδυασμό δύο σελών. Αν και πρόκειται για μια μικρή αλλαγή, θα μπορούσε να επηρεάσει την άνεση του αναβάτη και την απόλυτη αισθητική της μοτοσυκλέτας.

Μπορεί η αλλαγή της τελικής μετάδοσης με αυτόματο σασμάν να φαίνεται σαν μια απλή λεπτομέρεια, αλλά δεν είναι, καθώς επηρεάζει πολύ το κοινό όταν αποφασίζει ποιο μοντέλο θα αγοράσει. Αυτή τη στιγμή, η διαθεσιμότητα του Benda Chinchilla 550 CVT στην Ευρώπη είναι αβέβαιη. Ωστόσο, ο Κινέζος κατασκευαστής έχει ήδη παρουσία σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία και η Ισπανία, με μοντέλα όπως το LFC 700 και το Chinchilla 300.

Είναι πιθανό, εάν η ζήτηση το δικαιολογήσει, αυτή η νέα αυτόματη έκδοση να φτάσει και στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Η τιμή της νέας μοτοσυκλέτας δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί από τον Ασιάτη κατασκευαστή, αλλά είναι πιθανό να είναι ανταγωνιστική, έτσι ώστε να προσελκύσει τόσο νέους αναβάτες όσο και οπαδούς της κατηγορίας που αναζητούν μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε!